Organisaties kunnen ervoor kiezen hun eigen hybride clouddatacenters te bouwen en te beheren, ruimte te leasen in faciliteiten voor colocatie (‘colo’s’) of gedeelde computing- en opslagservices of openbare cloudgebaseerde services te gebruiken. Toepassingen hoeven zich dus niet meer op één plek te bevinden. Wanneer je je afvraagt of het voordeliger is om zelf een eigen datacenter bouwen, je bestaande datacenter uit te breiden of je datacenter uit te besteden, moet je een antwoord formuleren op vijf belangrijke vragen:

  • Is je datacenter de kerntaak van je bedrijf? Verhoogt het je marge?
  • Heb je alle voordelen, nadelen en risico's van de drie opties afgewogen?
  • Kan je er zeker van zijn dat je partners je behoeften en wensen hoog in het vaandel dragen en zijn er voordelen (kwaliteit, connectiviteit, CO2-neutraliteit enz.) die je makkelijk kunt realiseren door je datacenter uit te besteden?
  • Hoe belangrijk is gemoedsrust?
  • Heb je een duidelijk beeld van de verschillende kosten die aan elke optie verbonden zijn?

Bij LCL gaan we samen na of, en in welke mate, het bestaande datacenter van de klant een meerwaarde betekent voor zijn bedrijf. Met andere woorden, loont het om te investeren in eigen IT-infrastructuur? We kunnen zeggen dat dit vaak niet het geval is.

Meer weten? Lees meer in dit artikel over een datacenter bouwen of uitbesteden.