Connectivity of verbinding is belangrijk, zo is meer dan ooit gebleken in 2020. Verbinding tussen mensen, maar ook online tussen hubs, datacenters, providers, mediabedrijven, … Alleen zo blijven we continu verbonden met het internet en/of bedrijfsvestigingen. Om een snelle, veilige en betrouwbare verbinding te garanderen kiest jouw onderneming bij ons uit meer dan 40 providers.

Waarom is connectivity zo belangrijk?

Connectiviteit in een bedrijfscontext gaat over online verbinding maken via een netwerk bestaande uit ontelbare knooppunten.

Grootste uitdaging? Snel, flexibel, schaalbaar en veilig data uitwisselen.

(Bijna) alles gebeurt online vandaag. De beschikbaarheid van data is natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Zeg maar: de snelheid waarmee data van het ene naar het andere punt reizen. Snelle connecties zijn dan ook de norm, zeker in een bedrijfscontext. Ze bepalen de productiviteit voor werknemers, partners én online shoppers.

Alles wat online gebeurt, staat vandaag in datacenters. Zonder datacenters, geen internet. Maar zonder connectie ben je daar weinig mee. Connectivity is essentieel voor de digitale economie van vandaag.

LCL staat dan ook bekend als het best geconnecteerde datacenter van België. Duizenden fiber pairs komen via verschillende paden het gebouw binnen. Veel operatoren hebben een volledig uitgebouwd Point-of-Presence bij LCL.

Lees meer over ons groeiende ecosysteem

LCL werknemer verzorgt de connectiviteit via kabels

Connectiviteit bij LCL: meer dan 40 providers

Bedrijven die hun eigen datacenter onderhouden zijn aangewezen op de lokale provider of het lokale netwerk om te connecteren. Grote nadeel? Ze kunnen geen prijs onderhandelen, want de provider heeft een lokaal monopolie. Een extern datacenter als LCL biedt een ruime keuze uit meerdere telecom-operatoren. Een groot voordeel als het gaat om kwaliteit – oplossingen op maat van jouw bedrijf – en de tarieven. LCL is carrier-neutraal en zorgt voor de beste deal.

LCL groeide uit tot de grootste hub van België dankzij onze partners die onderling ook connecteren. Overloop gerust de hele lijst in een van onze meet-me-rooms, stel jouw vragen aan onze experts en geniet van onze persoonlijke aanpak. Of bekijk onze Connectivity Guide.

Lees alles over onze cloudoplossingen

Snelle, veilige en betrouwbare oplossingen

Bedrijven met een intern datacenter krijgen soms te maken met uitval als het fout gaat. Bijvoorbeeld een beschadigde kabel door werken in de buurt. Bij LCL geniet jouw bedrijf van optimale connectiviteit. Uptime verzekerd.

Internet

Sluit rechtstreeks aan op de zogenaamde TIER 1-providers, de backbone providers van het internet. Zij transporteren wereldwijd het internet voor operatoren en content providers (websites, Netflix, ...) Aansluiten op deze internet backbones gebeurt zonder tussenschakels. Meer snelheid nodig? Het Belgisch knooppunt BNIX faciliteert internetverkeer.

Internationaal netwerk

Alle belangrijke internationale netwerken passeren langs LCL. Werkt jouw bedrijf in een internationale context? Dan biedt een knooppunt (of virtuele oprit) bij LCL mogelijk soelaas. Nood aan datacenterruimte in andere landen? Vraag ons advies.

Nationale connectiviteit

Een nationaal netwerk uitbouwen met de verschillende providers bij LCL? Onze lokale kampioenen in connectiviteit leveren dark fiber, fiber channel, 10 Gigs of gewone (en iets minder snelle) koperverbindingen.

Overheidsnetwerken

De fibernetwerken van de overheden vonden (zonder aanbesteding) een thuis bij LCL. Data van de burger zijn veilig bij ons. En dat is meer dan ooit nodig sinds GDPR.

Direct geconnecteerd met de cloud

Dankzij ons partnership met Equinix Cloud Exchange Fabric krijg je toegang tot alle public cloud- en SaaS-providers via één enkele poort. Kortom, connecteer veilig met alle partijen over de hele wereld via een privéverbinding dankzij Equinix.

 

Kortom, een extern datacenter zoals LCL biedt optimale veiligheid dankzij een redundant netwerk, brede telecom-omgeving en optimale connectiviteit.

Lees meer over veiligheid van onze systemen

Gele kabels voor connectiviteit achter een wit raster

LCL: Ecosysteem garandeert connectiviteit

LCL faciliteert het grootste ecosysteem van connectiviteit in België. Operatoren zijn soms concurrenten, maar ze werken ook samen. Bijvoorbeeld om aansluiting te vinden op het juiste netwerk, ook al is dat via een andere operator. Ze vullen elkaar perfect aan op dat vlak.

Dankzij LCL kopen nationale operatoren internetaansluiting bij internationale internetbackbone providers. Op die manier genieten hun klanten van een optimale surfervaring. Nationale data uitwisselen gebeurt instant via BNIX. Content Delivery Networks zorgen voor een robuust internet.

LCL biedt ook directe connecties met de publieke cloud.

Internationale operatoren vinden bij LCL een marktplaats voor verbindingen naar elke uithoek van het land. De architectuur van een nationaal netwerk begint bij LCL.

Een ecosysteem bestaat maar dankzij een gestructureerde aanpak. Hoe wij dat doen?

 • Betrouwbare bekabeling
 • Snelle aanleg van cross connects tussen klanten
 • Meet-me-rooms voor kabels

Het platform van meet-me-rooms is een goedkope manier om te connecteren en een win-winsituatie voor providers in België. Wij creëren waarde voor onze klanten.

Het rechtstreeks uitwisselen van internetverkeer, ook bekend als Peering, gebeurt bij LCL rechtstreeks of via BNIX en NL-ix.

Noem ons gerust het kloppend hart van de Belgische connectiviteit

Connectivity op maat

Elke bedrijfscontext verschilt en verdient een oplossing op maat. Bij LCL geniet je als onderneming van aansluiting op een ecosysteem dat nog altijd groeit, vooral online. Kies de operator die het beste aansluit bij je bedrijfsbehoefte of workload via een van onze drie locaties in België.

Waarom connecteren via LCL?

 • Meer dan 40 operatoren
 • Carrier-neutraal
 • 2 meet-me-rooms
 • Extra bandbreedte
 • Gestructureerd kabelmanagement
 • Toegang tot fiber-netwerk
 • Snelle opvolging en uitvoering
 • Toegankelijk 24/7

Ga voor de beste connectiviteit, vraag uw RFP-document aan bij LCL. 

Kennismaken met onze persoonlijke aanpak?
Verbinding maken van mens tot mens?

Onze medewerkers wijzen graag de weg naar jouw ideale IT-omgeving.

Deel deze pagina: