De cloud speelt een belangrijke rol in de digitale transformatie van ondernemingen. Het is immers vooral daar dat innovatie plaatsvindt en dat gebeurt in sneltempo. Almaar meer bedrijven migreren hun data naar de cloud: private, public of hybride. Trend van het moment? De hybride cloudoplossing in combinatie met een datacenter, het beste van twee werelden. Bij LCL krijg je een gebruiksvriendelijke, snelle en flexibele oplossing dankzij ons partnership met Equinix.

Welke cloudoplossing past bij jouw bedrijf?

Veel nieuwe toepassingen worden meteen in de cloud geïnstalleerd en vervolgens geschaald als ze succes hebben. Ontwikkelaars denken dan ook aan containers (kubenetes en docker) zodat ze in verschillende architecturen functioneren.

Maar wanneer kies je welke cloudoplossing? Voor snel schaalbare toepassingen lijkt de publieke cloud aangewezen. Voor workloads die niet hoeven te schalen gaat de voorkeur uit naar private cloud, want die is goedkoper. Hybride cloud verenigt het beste van twee werelden voor een succesvolle digitale transformatie: schaalbaar én betrouwbaar.

Nieuwe sectorgerichte clouds zitten in de lift. Bedrijven krijgen daarbij de vrije keuze via multicloud-omgevingen.

LCL als enabler van hybride cloud

In de LCL datacenters vind je de beste locatie voor een platform dat aansluit bij de publieke cloud: Azure Stack, AWS Outposts, Anthos, ... Via ECX Fabric gebeurt dat zelfs met directe verbindingen.

LCL realiseert binnen enkele minuten een verbinding: een fastconnect naar Oracle, Azure ExpressRoute, AWS Direct Connect, IBM Cloud Direct Link, Alibaba Express Connect, Google Cloud Interconnect, OVHcloud Dedicated Connect, ...

Wenst jouw bedrijf een on-premise-oplossing? Een exchange hub zorgt voor de integratie met de publieke cloud en het ecosysteem van LCL-operatoren.

Vraag gerust ons advies. Wij zorgen ervoor dat jouw data toegankelijk zijn op een flexibele, schaalbare en kostenefficiënte manier. Maar als Belgisch marktleider in datacenters garanderen we jou ook een optimale beveiliging en redundantie (uptime).

Onze SI-partners helpen jouw onderneming met een totaalservice: van bare metal-servers tot het volledige beheer van een private cloud.

Lees meer over LCL security

Datacenter + cloud = 3

Waarom een extern datacenter de cloud promoot? 

 • Omdat het ook om de beschikbaarheid van jouw bedrijfsdata draait
 • Omdat de gepaste (hybride) oplossing jouw business ondersteunt op de meest flexibele en beheersbare manier
 • Connectiviteit

Alle systemen zijn verbonden met elkaar en toegankelijk over de hele wereld. Als cloudneutraal datacenter bieden we een ruime keuze uit carriers. En je krijgt bij ons ook meteen toegang tot de Equinix Fabric, een platform om eenvoudig en snel te verbinden met de meest gangbare public clouds in de wereld. Zo kies je als onderneming zeker voor de best passende oplossing of het voordeligste aanbod

Kortom, het succes van jouw IT-oplossing begint pas bij een verhuis naar een LCL-datacenter dankzij ons netwerk en digtaal ecosysteem.

In de architectuur voor cloud is datacenter key, de beste resources vind je bij LCL

cloud connectivity bij LCL, de verschillende partners

Datacenter + cloud + GAIA-X = 30

Gebaseerd op Europese waarden, data privacy, data souveignty, Europese wetgeving en datalocatie werd het GAIA-X framework opgezet. LCL sluit zich als een GAIA-X-node aan bij dit federated ecosystem en vormt een neutrale plaats voor het delen van data.

Gebruikers weten dankzij GAIA-X waar de data zijn opgeslagen. Dat resulteert in betere controlemogelijkheden op juridisch vlak.

Equinix Cloud Exchange Fabric

De hybride cloudoplossing blijkt aan een opmars toe in het bedrijfsleven. Grote uitdaging? De verschillende toepassingen integreren op een gebruiksvriendelijke manier.

LCL maakt gebruik van Equinix Fabric (ECX Fabric™) om het overzicht te bewaren. Concreet? Via één enkele poort stel je een multicloud IT-oplossing samen. Je maakt connectie met de grootste providers (bijv. Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Oracle, AWS, Alibaba, …) via het LCL-connectieplatform. En je wijzigt ook instant instellingen, bijvoorbeeld de beschikbare brandbreedte.

Klinkt simpel voor een ingewikkeld proces, maar we maken het jou als bedrijf dan ook graag makkelijk. Je wilt immers zoveel mogelijk op je business focussen.

Voordelen van ons partnership met Equinix?

 • Totale schaalbaarheid: meegroeien met jouw bedrijf
 • Optimale veiligheid: LCL Disaster recovery, connectie over een beveiligd privaat netwerk + Equinix Smartkey
 • Virtueel geconnecteerd: maximale snelheid
 • Globaal én lokaal: Brussel als uitvalbasis voor wereldwijde connecties
 • Een enkele connectie: eenvoudig + overzicht

Lees alles over Equinix

werknemer bekijkt de servers in de cold corridor van het datacenter

Cloudstrategie op mensenmaat

Elk bedrijf verschilt en vraagt om een aanpak op maat voor de connectiviteit. Sommige bedrijfsdata, applicaties of processen gedijen nog altijd beter in een lokale serveromgeving, andere in de publieke cloud. Maar het aanbod is groot. Zorg ervoor dat je jouw workloads onderbrengt in de juiste cloud. LCL helpt je bij het bepalen van een globaal connectiviteitsplan voor jouw data.

Een gedetailleerde cloudstrategie brengt in kaart welke cloudservices je waar nodig hebt. Onze experts helpen jou graag bij deze analyse. Als trusted advisor komen we samen met jouw onderneming tot de ideale oplossing.

Tijdens dat proces gaat heel wat aandacht naar compliance: ISO27001, ISAE 3402 type II en PCI/DSS. Zo ben je als bedrijf zeker van een veilige oplossing.

Maak kennis met ons team

 

LCL cloudoplossingen

IT-infrastructuur wordt elke dag complexer. In de eerste plaats het beheer van jouw data maar ook de beschikbaarheid ervan. Daarom biedt LCL een totaaloplossing: opslag én connectiviteit. Een multi-cloudoplossing in één enkele verbinding. Makkelijk en overzichtelijk.

 • Kostenefficiënt
 • Schaalbaar
 • Betrouwbaar
 • Expertise
 • Neutraliteit (cloud provider en carrier)
Cloud Guide
Deel deze pagina: