Innovatie en co-creatie gaan hand in hand. Klanten in onze business zoeken niet alleen commodity of standaardoplossingen, ze wensen een full customer experience. Om dit waar te maken is het belangrijk om een “common ground” op te zetten met jou en onze partners (bijvoorbeeld telecomoperatoren en systeemintegratoren). Deze common ground vormt de basis waarop we samen voortbouwen, rekening houdend met elkaars specifieke domeinkennis en ideeën. Zo kunnen we je steeds de beste oplossingen aanbieden voor databeheer en connectivity.

Deze kruisbestuiving creëert zowel voor jou als voor onze partners een belangrijk waardevoordeel binnen een digitaal ecosysteem met een gemeenschappelijk doel.

Co-creatie en jouw digitale transformatie

Co-creatie veroverde al een hele tijd geleden de IT-sector. De versnelde digitale transformatie vraagt om diversiteit aan kennis en tegelijkertijd ook professioneel maatwerk. LCL wil een neutraal, digitaal platform of digitale hub zijn waar we partners betrekken in het co-creëren van de optimale customer experience voor jouw bedrijf.  Door het samenbrengen van alle puzzelstukjes binnen het ecosysteem genereren we niet enkel een duurzame waarde voor jouw bedrijf, maar ook een win/win situatie voor jouw en onze businesspartners.

Concreet betekent dit dat we starten met bepalen waar wijzelf sterk in zijn. Daarna gaan we in ons ecosysteem op zoek naar de partners die de ontbrekende puzzelstukjes kunnen invullen. Het combineren van verschillende competenties is de beste garantie op de succesvolle co-creatie van jouw optimale customer experience. 

Deze digitale hub, die voortdurend evolueert, verbindt externe partners in functie van jouw noden als klant. Naast onze klanten kunnen ook de volgende partijen betrokken worden:

  • Carriers of telecomoperatoren (+40)
  • Systeemintegratoren
  • Community partners
  • Publieke cloud providers
  • Solution providers
  • Managed Service providers

 

Een goed voorbeeld is de integratie van een internationaal cloud exchange platform bij LCL. We merkten dat heel wat klanten behoefte hadden aan een veilige en betrouwbare connectivity naar eender welke public cloud. Op die manier beschikken ze op elk moment over de nodige schaalbaarheid in hun eigen, unieke digitale transformatie, zonder afhankelijk te zijn van een traditioneel datacenter.

De opzet van ons ecosysteem gaat verder dan technologiepartners. We onderhouden ook een partnership met een financiële instelling die investeringen in IT helpt financieren. Ook dat is een meerwaarde van ons ecosysteem.

Stockphoto puzzel cocreation datacenter

Gaia-X: een voorbeeld van co-creatie van de toekomst

Gaia-X is een nieuw Europees initiatief dat een soeverein en zelfbepalend ecosysteem van cloud- en datadiensten creëert binnen Europa. Het systeem beantwoordt aan de nieuwe Europese regelgeving voor data (GDPR), installeert een Europese standaard en promoot IT-innovatie voor bedrijven. De doelstelling? De positie van Europa binnen de globale data-economie versterken!

LCL vormt het belangrijkste knooppunt van GAIA-X in België. Dit onderstreept nogmaals onze wil om hét neutrale platform te zijn voor bedrijven, waar data veilig gedeeld kan worden en waar digitale ecosystemen tot stand kunnen komen.

Connectiviteit naar ons digitaal platform

Dankzij ons partnership met meer dan 40 telecomoperatoren is LCL het grootste interconnectiepunt van België. Met deze ruime keuze aan partners kies je als bedrijf steeds de meest gepaste of meest voordelige oplossing. Wat het kostenplaatje betreft ben je in je eigen, in-house datacenter veelal aangewezen op een zeer beperkt aantal lokale providers. Niet de ideale uitgangspositie om te onderhandelen dus.

Als trusted advisor begeleiden we jou graag naar de beste oplossing voor het beheer van jouw connectivity.

Download onze Connectivity Guide

Waarom LCL? 

Ons brede netwerk of ecosysteem, in combinatie met het co-creatie principe vormt de beste garantie op een kwalitatieve en kostenefficiënte oplossing.

Zo gaan wij te werk:

  1. Jij vertelt ons alles over je bedrijfsnoden
  2. Onze experts denken proactief mee
  3. Je ontvangt een doordacht én voordelig voorstel van ons

 

Klaar om deel uit te maken van ons ecosysteem?
Genieten van een totaaloplossing op maat van jouw onderneming?

Bezoek onze locaties in Diegem en Aalst!

Deel deze pagina: