Jouw datacenter onderbrengen bij een externe partij? Almaar meer bedrijven kiezen voor housing en hebben daar goede redenen voor. Deze datacenters zijn betrouwbaar (uptime), flexibel en veilig. Wil je als onderneming focussen op wat echt belangrijk is, namelijk je business? Dan vind je bij LCL oplossingen op maat van jouw IT-behoefte. Op alles voorbereid, maar vooral op de toekomst.

LCL: het datacenter van de 21ste eeuw

Ons datacenter is veel meer dan een cleane ruimte volgestouwd met servers en routers. Want uiteindelijk draait het om jouw bedrijfsdata vol gevoelige informatie over jouw producten, klanten en personeel. Belangrijk, zeker sinds GDPR zijn intrede deed.

Een optimale bescherming, in de eerste plaats fysiek. Server-rooms krijgen een beveiligde (elektrische) omheining en toegang via een sas met een gepersonaliseerde code. Zo krijgen alleen bevoegde personen met de juiste rechten toegang.

Meer up-to-date beschermingsmiddelen? 

  • Moderne blustechnieken zoals het milieuvriendelijke NOVEC 1230.
  • Een bliksemafleider ter bescherming van het gebouw en de koel- en back-up-installaties.
  • Cold corridors en koelinstallaties garanderen een constante temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte zelf
  • UPS of Uninterruptible Power Supply verzekert de elektriciteitstoevoer. Een dubbele batterijset en (diesel)generatoren kunnen een stroomonderbreking van weken opvangen bij een eventueel afschakelplan. Maandelijkse tests (mini-afschakelplan) verzekeren de werking van het back-upsysteem.
  • Redundantie: minstens twee systemen werken onafhankelijk van elkaar.
  • Toegankelijkheid 24/7: permanente monitoring door gespecialiseerd personeel.

 

Toegegeven, datacenters verbruiken heel wat elektriciteit, vooral door de intensieve koeling. Bij LCL zoeken we dan ook constant naar oplossingen om onze energie-efficiëntie te verbeteren. Schaalvergroting is een eerste grote stap in de goede richting, want een groot datacenter verbruikt minder dan afzonderlijke eenheden.

Werknemer LCL met badge in sas om toegang te verkrijgen tot datacenter

Je datacenter outsourcen = besparen

Natuurlijk kijk je als bedrijf ook naar het kostenplaatje. Goed nieuws: outsourcen van een datacenter levert een aanzienlijke besparing op. Dat blijkt uit een grondige vergelijking met in-house datacenters. Het verschil loopt op een termijn van 10 jaar makkelijk op tot 30%. Voor grote bedrijven betekent dat al snel een besparing van 1 miljoen euro. Voor kleinere bedrijven is het verschil kleiner maar nog altijd de moeite.

En natuurlijk biedt externe dataopslag ook onbetaalbare gemoedsrust. Je hoeft geen tijd meer te steken in een server room. Ze blijft veilig, up-to-date en compliant. Verborgen kosten verdwijnen.

Hybride dataopslag: flexibeler dan ooit

Datacenters zijn geen zwart-witverhaal. Combineer als bedrijf gerust de eigen serverruimte met externe dataopslag en de cloud. De hybride IT-omgeving wint aan populariteit en biedt voldoende flexibiliteit voor elke onderneming. Want jouw bedrijf evolueert, innoveert, groeit, …

LCL Housing op mensenmaat

Je ICT-infrastructuur huisvesten bij LCL? Dan kies je voor een eigen of gedeelde serverruimte die tegemoet komt aan jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Want elke context verschilt en vraagt om een specifieke aanpak. Soms volstaat een eenvoudige serverruimte, maar vaak geniet een hybride aanpak de voorkeur.

Bij LCL geniet je van een persoonlijke aanpak op mensenmaat. Elk van onze datacenters beschikt over een cosy corner om te overleggen, even te ontspannen of door te werken. Jij en je collega’s maken er gratis gebruik van.

Maak kennis met ons team

Werknemer in cold corridor datacenter met kabels

Connecteer met de digitale toekomst

Stroomuitval, blikseminslag, brand, oververhitting, hacking … Het zijn allemaal potentiële gevaren die jouw IT-infrastructuur kunnen platleggen. En je waakt natuurlijk altijd over je bedrijfscontinuïteit. Daarom breng je servers vol data beter onder bij een externe partij die de hoogste standaarden respecteert en uptime verzekert dankzij generatoren, koeling, monitoring, ...

Bij LCL kies je ook uit meer dan 40 telecomoperatoren die je business ondersteunen. En je geniet van bijkomende diensten via partnerships zoals Equinix.

Wij groeiden in de afgelopen decennia uit tot dé referentie voor datacenters in België. Vandaar onze slogan: reliable, available, connected.

Ontdek de monitoring van onze serverruimtes

Voordelen Housing datacenter

Jouw bedrijfsservers komen bij ons terecht op vijf verschillende locaties (LCL Brussels-North (head office), LCL Brussels-West, LCL Brussels-South, LCL Antwerp and LCL Wallonia One) voor een optimale uptime. LCL is jouw trusted advisor dankzij een doorgedreven technische innovatie, continue monitoring en gespecialiseerde medewerkers. Bekijk gerust onze certificaten.

  • Meer flexibiliteit
  • Lagere investeringskost
  • Meer veiligheid (ook in combinatie met de cloud)

 

Nood aan een oplossing op maat van jouw IT-behoefte en bedrijfscontext? Bij LCL groeien we mee met de trends en gaan we resoluut voor een doordachte aanpak. Vraag advies aan onze experts.

Deel deze pagina: