LCL is het groenste datacenter van België. Als eerste datacenter in België hebben we dan ook het ISO-certificaat ‘ISO 14001’ voor milieubeheer behaald: de internationale standaard voor milieumanagement.

Van zuinig omspringen met papier tot de aankoop van milieuvriendelijke wagens, bij LCL draait alles om energiebesparingen. Al onze installaties worden op regelmatige tijdstippen onderhouden en gecontroleerd om een efficiënte en zuinige werking te garanderen. We meten regelmatig het stroomverbruik en de draaitijden van onze pompen en compressoren. Waar mogelijk stellen we apparaten dan fijner af om minder energie te verbruiken.

Bij nieuwe investeringen gaan we steeds op zoek naar de meest milieuvriendelijke en energiezuinige oplossing. Een goed voorbeeld zijn onze blusgassen, cold corridors (om koude lucht gescheiden te houden van de warme om minder te moeten koelen) of onze gefaseerde overschakeling naar de hernieuwbare brandstof HVO100. Bovendien draait LCL 100% op groene energie - een beslissing bovenop het ISO-certificaat.

Lees hier meer over duurzaamheid bij LCL