Elke dag verwerkt Input for You ettelijke honderdduizenden documenten – vaak met uiterst vertrouwelijke informatie. “Ziekenhuizen, verzekeraars, gezondheidsfondsen, industriële spelers, nutsbedrijven, leasemaatschappijen, dienstenchequesleveranciers… rekenen op onze snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid om een groot deel van hun back-office uit te besteden en de kosten te drukken“, zegt Stephan Cornelis, General Manager bij Input for You. “Het spreekt vanzelf dat onze klanten nauw toekijken op de veiligheid van hun gevoeldige data. LCL Data Centers speelt een cruciale rol om hun vertrouwen te winnen.”

Toen Stephan Cornelis als een van de drie oprichters Input for You in 2006 boven de doopvont hing, was de papierloze samenleving nog een halve utopie. “We zijn gestart met het digitaliseren van zeer grote analoge archieven, zoals dat van UZ Leuven waar we twee miljoen dossiers – 100 miljoen bladzijden – hebben verwerkt. Voor die digitale transformatie waren er elke dag dertig mensen in de weer in het UZ om dossiers uit de rekken te halen voor de consultaties, nu is alles digitaal. Zo hebben we ongeveer een op de drie archieven van Belgische ziekenhuizen ingescand.”

Dat was toen. Dit is nu.  Stephan Cornelis: “We maken bedrijven die veel inkomende post hebben – zowel op papier als via mail of uploads – digitaal intelligent dankzij onze automatische verwerking”, zegt Stephan Cornelis. "De lijst van klanten die kiezen voor de diensten van Input for You is lang: grote spelers in de verzekering- en dienstensector, leasemaatschappijen, nutsbedrijven, maakindustrie, gezondheidsfondsen…  We extraheren cruciale data uit hun diverse bronnen en maken die klaar voor interne verwerking, voor boekhouding, voor automatische betalingen… Zo filteren we dagelijks relevante data uit 300.000 dienstencheques – samen goed voor 2 miljoen gegevens. Van ons krijgt Sodexo een volledig gestructureerde output waarmee zij verder aan de slag kunnen. Voor verzekeraars doen we hetzelfde voor bijvoorbeeld aangiftes van schadegevallen van zowel hospitalisatieverzekeringen, als leven en niet-leven, voor leasemaatschappijen verwerken we onder meer verkeersboetes, we ontfermen ons van de inkomende facturen van de Spaanse Paradores hotels en veel andere industriële en retail bedrijven.”

Artificiële intelligentie helpt om die gigantische datastromen in goede banen te leiden, maar waar dat niet volledig lukt, gebeurt er nog manuele verwerking. Doel: 99,5 procent kwaliteit qua verwerking en snelheid. “Op die manier minimaliseren wij het werk in de back-office van onze klanten, zodat zij zich kunnen toeleggen op hun core-business", zegt Stephan Cornelis.

Stephan Cornelis, medeoprichter en General Manager bij Input for You
Stephan Cornelis, medeoprichter en General Manager bij Input for You

“Onze groei is verviervoudigd sinds 2018 en tegelijkertijd is onze stroomafname met een derde verminderd. Net zoals LCL Data Centers investeren we in performanter en energiezuiniger materiaal." – Stephan Cornelis

Een goede thuis voor gevoelige data

Input for You staat niet alleen in voor de correcte administratieve verwerking, maar ook voor de veiligheid van de vaak gevoelige (medische) data. Als Data Protection Officer (DPO) waakt Pierre De Landsheere over privacy en de IT-infrastructuur, wat maakt dat hij kind aan huis is bij LCL Data Centers en er regelmatig over de vloer komt. “De data die wij verwerken kunnen we niet zomaar plaatsen bij om het even welk datacenter of in de cloud. Wij moeten veel meer controle kunnen uitoefenen op de fysieke plaatsing en verwerking van die informatie. Vandaar hebben we in 2018 de keuze gemaakt om rechtstreeks klant te worden bij LCL Data Centers, waar we onze eigen hardware huisvesten en back-ups en dataretentie (cruciaal voor GDPR) zelf in de hand hebben. LCL Data Centers staat in voor de fysieke beveiliging van ons materiaal. Daar komt heel wat bij kijken: toegangscontrole, redundantie in stroomvoorziening, airco, branddetectie en -preventie…”

Wat eveneens een rol speelde in de keuze is de carrier neutraliteit van LCL. “Het helpt ons om zo onafhankelijk mogelijk te zijn. We kunnen onze eigen connectiviteit kiezen naar ons kantoor en naar de rest van het internet. Op die manier kunnen we gemakkelijk interconnecteren met onze klanten en eenvoudig veranderen van operator, mocht dat nodig zijn.”

Kritisch proces

Net zoals LCL Data Centers beschikt Input for You over een ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging. “Dat hebben we aan de realiteit getoetst met een externe auditor. Niet uit wantrouwen, maar om met absolute zekerheid te weten dat we het ons helpt om qua compliance met LCL  in zee te gaan. Het spreekt vanzelf dat klanten hun data pas aan ons toevertrouwen na een grondig screening proces. Uiteindelijk ontfermen wij ons over een kritisch businessproces: als er bij ons een kink in de kabel zou zijn, heeft dat een wezenlijke impact bij onze klant. Ze willen dus zien welke technische en organisatorische maatregelen we nemen om de risico’s tot een minimum te beperken. Doordat LCL Data Centers blijft investeren in materiaal, processen en compliance kunnen wij aantonen dat wij in een van de beste fysieke locaties in België zitten voor de hosting van onze operaties. Dat helpt om het vertrouwen te krijgen – en te houden – bij onze klanten.”

Kleinere voetafdruk

LCL Data Centers draagt duurzaamheid hoog in het vaandel (meer daarover in ons duurzaamheidsrapport). Ook Input for You levert inspanningen om de ecologische voetafdruk te reduceren. Stephan Cornelis: “Onze groei is verviervoudigd sinds 2018 en tegelijkertijd is onze stroomafname met een derde verminderd. Net zoals LCL Data Centers investeren we in performanter en energiezuiniger materiaal. Indirect is er natuurlijk ook de impact bij onze klanten, die dankzij onze digitale transformatie en oplossingen hun papierberg terugdringen.”

Input For You

Ook samenwerken met LCL om je bedrijfscontinuïteit te waarborgen? Neem contact op met een van onze experts.

Deel deze pagina