Citymesh

Citymesh is een West-Vlaamse telecomoperator, gespecialiseerd in de uitbouw van grootschalige draadloze netwerken voor de B2B-markt. Ze voorzien verschillende vakantieparken, steden en evenementen van wifi-netwerken, maar kon ook een deel van het 5G-spectrum bemachtigen. Hierdoor kunnen enkele havens en stedelijke sites op dit moment gebruik maken van een private 5G ready-netwerk via Citymesh.

Drones

Dankzij de 5G-licentie kan Citymesh hulpdiensten ondersteunen door middel van drones. “Via het betrouwbare 5G-ready netwerk kunnen we dronepiloten naar de plaats van het ongeval sturen. Zo kunnen de drones extra informatie verzamelen en bezorgen aan de hulpdiensten alvorens die ter plaatse zijn”, zegt Mitch De Geest, CEO van Citymesh. De dronepiloten werken vanuit het controlecentrum van Citymesh.

werknemer werkt aan bekabeling connectiviteit datacenter LCL

Uitdaging: het vinden van een betrouwbare datacenter partner om groei te kunnen ondersteunen

“Om een goede dienstverlening te garanderen aan onze klanten is continuïteit cruciaal. De netwerken moeten voortdurend excellent functioneren.” Daarnaast moest het voor Citymesh ook mogelijk zijn om voor elke klant en locatie te connecteren met een geschikte telecomoperator. De datacenter partner moet dus ook kunnen connecties met een brede waaie aan operatoren toelaten.

De keuze van een datacenter partner was voor Citymesh een belangrijk gegeven. Het bepaalt namelijk mee de kwaliteit van de netwerken die ze opbouwen voor hun klanten.

"Om een goede dienstverlening te garanderen aan onze klanten is continuïteit cruciaal. De netwerken moeten voortdurend excellent functioneren." - Mitch De Geest, CEO Citymesh

Twee werknemers in de cold corridors met geperforeerde tegels in datacenter

Oplossing: in zee met LCL

In 2010 koos Citymesh LCL als nieuwe datacenter partner. “Klanten kunnen rekenen op onze diensten mede doordat wij kunnen vertrouwen op LCL. Onze nieuwe datacenter partner investeert in grondige back-upsystemen, waardoor we gerust kunnen zijn op vlak van continuïteit.” De hoge mate van redundantie en veiligheid bij LCL hebben Citymesh dan ook extra overtuigd van de samenwerking.

Connectiviteit

“Naast stabiliteit, biedt LCL ook een uitgebreide keuze aan telecomoperatoren. Hierdoor kunnen we flexibel zijn in onze dienstverlening. We kunnen steeds de afweging maken welke operator het meest geschikt is in een specifieke context”, aldus De Geest. En laat connectiviteit nu net het stokpaardje van LCL zijn. Zowel voor traditionele glasvezelverbindingen als voor backbone connecties kan je bij LCL terecht.

“Optimale connectiviteit is cruciaal voor de netwerken die Citymesh opzet”, zegt Laurens van Reijen, managing director bij LCL. “Daarnaast zien we dat er tussen netwerken onderling steeds meer data uitgewisseld moet worden. Ook in dat opzicht wordt connectiviteit dus steeds belangrijker. Zonder deze snelle gegevensuitwisseling tussen de operatoren kunnen zelfrijdende auto’s bijvoorbeeld niet functioneren.”

 

Toekomstgerichte partner

LCL is een toekomstgericht datacenter”, zegt Mitch De Geest. “Het volgt de evoluties op de telecommarkt op de voet, net zoals wij. Ze hebben bovendien een unieke positie om te netwerken in de de sector. Hun team brengt ons in contact met de juiste mensen.”

Added business value

Services
Betrouwbare dienstverlening
Connectiviteit
Ruime keuze aan telecomoperatoren
Netwerk
Een toekomstgerichte partner met de juiste connecties

Ook samenwerken met LCL? Neem vrijblijvend contact op. Onze experts gaan samen met jou op zoek naar een oplossing op maat.

Deel deze pagina: