Tier-III-certificering door Uptime Institute

Ons LCL Brussels-West 2 datacenter heeft zijn Tier-III-certificering behaald van het Uptime Institute. Dat is een wereldwijd erkende en strenge certificeringsautoriteit, en de pionier van de Tier-III-normen. Uptime Institute heeft de meeste ervaring op dit gebied in sectoren waar redundantie nog belangrijker is dan gemiddeld, zoals in de financiële en verzekeringswereld.

Voor de Tier-III-classificatie ligt de focus van het Uptime Institute sterk op ontwerp en redundantie van de Critical Infrastructure. Het verwijst naar een infrastructuur die Concurrently Maintainable' is, wat betekent dat al het onderhoud kan worden uitgevoerd terwijl het datacenter normaal functioneert.

Het Uptime Institute verleent de Tier-III-certificering in twee fasen:

In de eerste fase controleert de adviesorganisatie of het datacenter is ontworpen om aan de Tier III-vereisten te voldoen. Daarom worden alle technische ontwerpdocumenten en berekeningen beoordeeld. Als dat het geval is, ontvangt het datacenter de Tier III Certification of Design. Zo ontving LCL Brussels-West 2 in november 2019 de Tier III Certification of Design van Uptime Institute. De Certification of Design werd in december 2023 ook toegekend aan de nieuwste uitbreiding in Diegem, LCL Brussels-North 5.

Ongeveer 80% van de door Uptime Institute gecertificeerde Europese datacenters heeft alleen de certificering voor het ontwerp verkregen, maar er is een tweede luik te behalen.

In de tweede fase analyseert Uptime Institute de bouw van het datacenter. Als deze overeenkomt met de gecertificeerde ontwerpen en als de bouw voldoet aan de normen, kan het datacenter vervolgens de Tier III Certification of Constructed Facility ontvangen. Dit geeft klanten het vertrouwen dat het datacenter is gebouwd volgens het goedgekeurde ontwerp.

Om deze certificering voor LCL Brussels-West 2 verder te ondersteunen, hebben we onder toezicht van Uptime Institute tests uitgevoerd om te bewijzen dat de datacenterinfrastructuur inderdaad de vermogens- en capaciteitsniveaus heeft zoals aangegeven in de ontwerpplannen. Dit was het geval voor LCL Brussels-West 2, dat in augustus 2021 de Tier III Certification of Constructed facility van Uptime Institute ontving. Aangezien LCL Brussels-North 5 nog moet worden gebouwd, kan de tweede fase van deze certificering op dit moment niet worden behaald.

LCL Data Centers was het eerste Belgische bedrijf dat beide certificeringen van Uptime Institute ontving. Dit betekent dat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat onze Tier-III-gecertificeerde datacenters zijn gebouwd zoals ontworpen.

“Tier-certificering toont een hoger niveau van toewijding en kwaliteit voor een datacenter, evenals de manier waarop ze zaken doen,” zei Ali Moinuddin, Managing Director Europa, Uptime Institute. “We waren blij om met LCL samen te werken aan de Tier Certification of Design en Tier Certification of Constructed Facility awards. De Tier-certificering illustreert dat het datacenter is geverifieerd in het aangaan van real-world uitdagingen en het voldoen aan de eisen van de organisatie. Met organisatiespecifieke, componentniveau- en prestatiegebaseerde evaluaties en een uiterst grondige, onpartijdige controle van de site, kunnen weinig programma's het niveau van beoordeling bieden dat door Uptime Institute wordt aangeboden.”

Wil je meer weten over onze Tier-III-certificering? Lees deze artikels:

LCL: nieuw datacenter in Aalst behaalt als eerste het Tier III-bouwcertificaat van Uptime Institute

Het eerste Belgische datacenter met een dubbele certificatie van Uptime Institute (lcl.be)