TIA-942 Rated-3 facilities-certificaat - EPI

Onze LCL Brussels-South en LCL Wallonia One datacenters hebben het TIA-942 Rated-3 Facilities-certificaat behaald. TIA staat voor Telecommunications Industry Association, een communicatie-infrastructuurnorm voor datacenters. Naast de vereiste factoren voor een robuust datacenter, omvat het ook het telecommunicatiegedeelte:

  • Architectuur (inclusief brandveiligheid, fysieke beveiliging, locatie van de site, etc.)
  • Elektrisch
  • Mechanisch
  • Telecommunicatie

Een TIA-942 Rated-3 faciliteit is een Concurrently Maintanble site-infrastructuur. Dit betekent dat het datacenter redundante capaciteit heeft en meerdere onafhankelijke distributiepaden die de IT-apparatuur bedienen. Elke capaciteitscomponent, inclusief elementen die deel uitmaken van het distributiepad, kan op een geplande basis worden verwijderd/vervangen/onderhouden terwijl de continuïteit voor het digitale ecosysteem gewaarborgd wordt. Het biedt bescherming tegen de meeste fysieke gebeurtenissen.

De TIA-942-certificering is toegekend door EPI, het wereldwijd leidende certificeringsorgaan voor datacenters, met 35 jaar geschiedenis. EPI staat bekend om zijn expertise op het gebied van datacenters en hoge niveau van professionaliteit en integriteit. EPI-audits worden uitgevoerd door volledig gekwalificeerde professionals die onder andere de ‘lead auditor’-certificering en andere datacentercertificaten en -kwalificaties bezitten.

Volgens Edward van Leent, voorzitter & CEO van EPI Group of Companies: "De wereldwijd verbonden digitale economie heeft beveiligde datacenters nodig die betrouwbaar zijn. EPI's kernprincipe is volledige toewijding aan de hoogste standaard in alles wat we doen, om ervoor te zorgen dat onze klanten het hoogste niveau van bescherming krijgen. We zijn erg blij dat LCL dezelfde toewijding deelt om de EPI TIA-942-certificering te behalen."

 

Wil je meer weten over onze TIA-942 Rated-3 facilities-certificering? Lees dit artikel:

LCL Brussels-South volledig gemoderniseerd en gecertificeerd met TIA-942