De grootschalige modernisering van het datacenter te Huizingen is met succes voltooid. Een intensief renovatietraject heeft de fysieke infrastructuur volledig vernieuwd, zoals de koelings- en de elektriciteitsinstallatie. Hierdoor heeft LCL kunnen voldoen aan de strenge eisen van de wereldwijd erkende TIA-942-certificering voor datacenterfaciliteiten. Het datacenter presteert, net als de andere locaties van LCL, op het hoogste niveau.

TIA-942 certificatie

LCL voegt de TIA-924 Rated-3 Facilities Certification toe aan het portfolio van certificeringen voor internationale standaarden, wat betekent dat het datacenter over redundante capaciteitscomponenten beschikt en een betere bescherming biedt tegen fysieke gebeurtenissen.  Floris Smits, Project Lead bij LCL: “Het behalen van dit certificaat is voor LCL van enorme waarde omdat customer intimacy onze strategie is. We willen onze klanten de garantie geven dat we begrijpen wat hun wensen en eisen zijn en daar ook adequaat invulling aan geven. Voor ons is een hoge klanttevredenheid erg belangrijk en we tonen dit aan door steeds een hoog niveau van klantentevredenheid te bereiken. Door dit certificaat toe te voegen aan onze bestaande certificeringen, willen we aan onze klanten laten zien dat wij hun verwachtingen overtreffen.”

De TIA-942-certificering toont aan in hoeverre een datacenter bestand is tegen fouten en de continuïteit kan waarborgen. Het certificaat is gebaseerd op bouwkundige, elektrotechnische, mechanische en telecommunicatie-eisen. Ook de fysieke beveiliging wordt erin meegenomen. De TIA-942-certificering is toegekend door EPI, die bekend staat om haar deskundigheid op het gebied van datacenters en haar hoge niveau van professionalisme en integriteit. Voor de certificering werd een externe, onafhankelijke auditor ingeschakeld, aangesteld door het Telecommunications Industry Association (TIA).

TIA-942 is vergelijkbaar met de Tier-III certificatie die LCL al eerder heeft behaald vanuit het Uptime Institute. Smits: “Waar Uptime Tier-certificatie zich vooral focust op de hoofdtechnieken, gaat TIA-942 dieper in op een aantal aanvullende aspecten, zoals de connectiviteit en architectuur. Door beide certificeringen te behalen, laten we zien dat we een veelzijdigheid aan kwaliteit leveren.”

Modernisering met succes voltooid

Het datacenter heeft in het moderniseringstraject een volledig nieuwe koelingsinstallatie gekregen. Ook de elektriciteit is vernieuwd. Smits: “Vanuit onze eigen kennis en ervaring wisten we wat er moest gebeuren om op het hoogste niveau te presteren. De grootste uitdaging was het vervangen van de koeling. We hebben dat stap voor stap per unit moeten vervangen. We wilden tijdens de werken zo veel mogelijk redundant blijven, dus dat er steeds één unit op overschot blijft zodat we concurrent maintainability konden behouden. Bovendien was er het elektrische aspect, waarbij we moesten zorgen dat het werken op de ene feed geen impact had op de andere feed. Het was belangrijk om ervoor te zorgen dat de klanten geen hinder van de onderhoudswerken ondervonden. We kunnen als LCL met trots zeggen dat het succesvol was: er is geen downtime geweest.”

Aldus Edward van Leent, Chairman & CEO van EPI Group of Companies: "De wereldwijd verbonden digitale economie heeft datacenters nodig die betrouwbaar en veilig zijn. EPI's kernprincipe is een volledige toewijding aan de hoogste standaard in alles wat we doen om ervoor te zorgen dat onze klanten het hoogste niveau van bescherming krijgen. We zijn erg blij dat LCL dezelfde inzet deelt om de EPI TIA-942-certificering te behalen." 

Gezamenlijke inzet van het team

Het moderniseringstraject was niet mogelijk zonder de gezamenlijke inzet van het team. “LCL is steeds aanwezig geweest om de continuïteit te waarborgen. We hebben migraties ook in de nacht en in het weekend gedaan. Het facility team heeft enorm veel opgevolgd, ook met hun kennis van hoe het datacenter gerund en onderhouden moet worden. Vanuit het operations team is er veel ondersteund en ook ons serviceteam heeft een bijdrage geleverd. Daarnaast heeft ook onze IT-afdeling ontzettend hard gewerkt. Het was een indrukwekkend project dat we met elkaar tot een goed einde hebben gebracht,” vertelt Smits.

Wil je meer weten over de TIA-942 certificatie of een van onze andere certificaties? Neem dan contact met ons op of bekijk onze website.

Floris Smits, Project Lead
Deel deze pagina: