Bedrijven die hun eigen datacenter onderhouden zijn aangewezen op de lokale provider of het lokale netwerk om te connecteren. Carrier neutrale datacenters zoals LCL zijn faciliteiten die volledig onafhankelijk van de netwerkprovider werken. Dit betekent dat ze interconnectiviteit mogelijk maken tussen meerdere telecomoperatoren en colocatieproviders. Dat levert vele voordelen op:

  • Verschillende nationale en internationale carriers: LCL staat bekend om haar indrukwekkende lijst van nationale en internationale carriers. Dat biedt de mogelijkheid tot meer redundante oplossingen en een hogere uptime garantie. Om deze neutraliteit extra te onderlijnen beperken we ons enkel tot housing, geen hosting.
  • Meer vrijheid en flexibiliteit bij oplossingen: Bij een carrier neutraal datacenter zoals LCL heb je als klant vele mogelijkheden tot aansluiting op elk netwerk. Op basis van specifieke business requirements ontwerpen en beheren we een infrastructuur die elke klant de beste voorwaarden en diensten biedt. Ook alle types van netwerk (MPLS, IP-VPN, IP-transit, VoIP en video) zijn beschikbaar.
  • Voordelige prijs: De concurrentie tussen de diverse carriers is stevig, en dat heeft een prijsdrukkend en innovatie verhogend effect waar elke klant mee van profiteert.

Lees alles over connecteren bij LCL