Winnaar Most Sustainable ICT Company of the Year

We zijn heel trots dat we deze award in de wacht  sleepten op de DataNews Awards for Excellence 2024. Een ongelooflijke eer en een erkenning voor al onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en het harde werk.

Of, zoals de jury zei: "LCL weet de jury te overtuigen als Belgische speler die al enkele jaren bezig is om de klimaatafdruk van haar datacenters te beperken. Het bedrijf brengt sinds vorig jaar ook een eigen ESG-rapport uit. Die focus wil de jury belonen."

DataNews Awards 2024
DataNews Awards 2024

Winnaar Belfius ESG Ambition Award 2024

Ons financieel team was vereerd om deze prijs in ontvangst te nemen tijdens de 'Best Finance Team Awards', georganiseerd door CFO Magazine. Deze prijs erkent organisaties waarin het financiële team een cruciale rol speelt bij het bevorderen van duurzaamheidsinitiatieven binnen het bedrijf. ESG is stevig verankerd in onze strategie. In 2024 introduceerden we een dubbele materialiteitsmatrix, in lijn met de CSRD-regelgeving, waarbij zowel externe als interne ESG-factoren in acht worden genomen. Deze geïntegreerde aanpak stelt ons in staat om de uitdagingen en kansen van vandaag en de toekomst beter aan te pakken.

Computable awards 2024: Laurens van Reijen genomineerd als 'IT person of the year'

Laurens heeft het bedrijf opgebouwd van een bescheiden start naar wat het vandaag geworden is, met hoogwaardige datacenters op 5 verschillende locaties in België. Zijn gedurfde keuzes hebben LCL tot een leider in de sector gevormd, niet in het minst op vlak van sustainability. Laurens zette dat ver op voorsprong op zijn agenda en blijft het voortouw nemen. Bovendien is hij een mensenmens, die geeft om de mensen rondom. Dit alles en meer maakt van LCL vandaag een van de toonaangevende datacenterbedrijven in België.

Winnaar Data News Awards 2023

Data Center Services Company of the Year

LCL heeft voor het tweede jaar op rij de prijs voor 'Data Center Services Company of the Year' gewonnen. Om de woorden van de jury te citeren:

"LCL is een naam als een klok in België en die klok levert ook uitstekend werk op elk vlak. Tegelijk zet het bedrijf sterk in op de ESG-doelstellingen en communiceert het duidelijk over haar activiteiten. Het wint met vlag en wimpel van de hyperscalers van deze wereld."

 

Computable Awards 2023: Laurens van Reijen genomineerd voor 'IT person of the year'

Laurens van Reijen heeft een duidelijke visie over de positie van LCL in de Belgische datacentersector. “Onze focus blijft gericht op duurzaamheid die wij willen realiseren via onze ESG-plannen. Maar daarnaast zullen wij ook onze diensten verder ontwikkelen en nog meer investeren in de fysieke beveiliging van onze datacenters. Uiteraard zullen wij ons personeelsbestand blijven uitbreiden om onze groei te ondersteunen”, aldus Laurens

 

Winnaar Data News Awards 2022

Data Center Services Company of the Year

Het datacenter vormt het hart van de digitale economie en alleen de meest geavanceerde en moderne datacenters kunnen een antwoord bieden op de steeds snellere behoeften van technologische innovaties. Als infrastructuurpartner moeten zij er ook voor zorgen dat bedrijven snel kunnen schakelen en waar nodig kunnen opschalen om nieuwe diensten op de markt te brengen.

Laurens data news awards
Data news awards lcl

Computable Awards 2022: Laurens van Reijen genomineerd voor 'IT person of the year'

Laurens van Reijen heeft een duidelijke visie over de voortrekkersrol van LCL rond duurzaamheid in de Belgische datacentersector. In 2021 sloot LCL het Klimaatneutraal Datacenter Pact (CNDCP) af, nam het Cofely Data Solutions Center met zonnepark in Gembloux over en engageerde zich voor de meest ambitieuze doelstelling van het SBTi.

Nominatie Trends Gazellen Vlaams-Brabant 2022

LCL is genomineerd voor de “Trends Gazellen” Vlaams-Brabant 2022, editie grote bedrijven.

Ons bedrijf kreeg deze nominatie op basis van onze continue groei over de voorbije vijf jaar in termen van cashflow, personeel en toegevoegde waarde. We hebben elk jaar een organische groei van ongeveer 10%. In 2020 groeiden we zelfs met 20%! Onze volgende stap is ons gloednieuw hyperscale aanbod, voor grote cloud-operators of andere hyperscale accounts.

Winnaar Data News Awards 2018

Het datacenter is de spil van de digitale economie en alleen de meest geavanceerde en moderne datacenters kunnen een antwoord bieden op de zichzelf steeds sneller opvolgende vernieuwingen in de technologiewereld. Als infrastructuurpartner zorgen we ervoor dat bedrijven snel kunnen schakelen en waar nodig kunnen schalen om nieuwe diensten in de markt te zetten.