Raad van bestuur

De raad van bestuur van LCL speelt een essentiële rol in ons organisatorisch succes en duurzaamheid. De diverse en evenwichtige samenstelling van de raad van bestuur weerspiegelt LCL’s ambities om een breed scala aan perspectieven te hebben. De uiteenlopende ervaringen en unieke track records van elk bestuurslid dragen bij tot een breed kennisplatform voor het management en de werknemers, en ook de andere stakeholders waaronder de aandeelhouders en de brede gemeenschap.

LCL wil toonaangevend blijven en houdt daarom de focus op economische en maatschappelijke (meer)waarde en waarde voor het milieu. Bij LCL gaan een klantgerichte strategie en duurzaamheid hand in hand.

Els Demeester

Voorzitter

Met meer dan drie decennia internationale ervaring op C-level in de technologische industrie, kan Els Demeester een opmerkelijk parcours als strategische changemaker voorleggen. Haar passie en expertise gaan breed: van complex stakeholder management over business transformaties tot customer experience. Elke uitdaging is een uitnodiging om de handen uit de mouwen te steken, waarbij ze nooit haar integriteit en sterke persoonlijke ethische waarden uit het oog verliest.

Ingrid Daerden

Innovatief en duurzaam vastgoed zijn een door een door bekend speelveld voor Ingrid Daerden. Na meer dan 10 jaar ervaring in real estate financing bij ING, werd ze Investor Relations Manager en vervolgens Head of Treasury and Project Finance bij Cofinimmo. Kennis van internationale telecommunicatienetwerken deed ze op als CFO bij OTN Systems. Momenteel is ze CFO en executive director van Aedifica. Ingrid Daerden kan bogen op een ruime ervaring op vlak van financiering van bedrijven en M&A.

Danielle Devogelaer

Danielle Devogelaer brengt 20 jaar ervaring in het analyseren van het Belgische en Europese energielandschap mee, met een bijzondere expertise in elektriciteit. Ze blinkt uit in onderwerpen zoals energie-infrastructuur, marktontwerp en industriële transitie. Als lid van verschillende energiecommissies droeg ze bij aan rapporten over de Belgische energietoekomst op lagnge termijn en de ideale energiemix. In 2021 maakte Danielle deel uit van de delegatie die met succes het Belgische CRM verdedigde bij de EU COMM (DG COMP, DG ENER). Gedurende 17 jaar was ze onderdeel van het Energieteam bij het Federaal Planbureau in Brussel. In oktober 2021 startte ze bij het adviesbureau Sia Partners als Senior Adviseur Energie & Nutsbedrijven.

Laurens van Reijen

Managing Director en oprichter Laurens van Reijen bouwde in twee decennia LCL uit tot dé referentie in België. De vijf datacenters in België zetten een nieuwe standaard voor de hele sector. De best mogelijke dienstverlening voor elke klant en een pioniersrol op vlak van duurzaamheid vormen twee belangrijke pijlers binnen LCL. Om niet alleen LCL, maar de hele sector zo energiezuinig mogelijk te maken en een gezonde business uit te bouwen met maximaal positieve impact op de omgeving, neemt Van Reijen ook internationaal belangrijke posities op in diverse duurzaamheidsinitiatieven.

Management team

Van links naar rechts, staand: Steve De Craene, Finance Manager; Nicolas Coppee, Data Center Manager LCL Wallonia One; Abdellah Mahlous, Operations Manager; Baudouin Corlùy, Commercial Director. Zittend: Fabienne Frisson, Human Resources and Office Manager; Laurens van Reijen, Managing Director; Floris Smits, Project Department Manager.

LCL Management team