Inetum-Realdolmen is een onderdeel van de internationale Inetum Group en bedient klanten op strategisch, tactisch en operationeel ICT-vlak. Inetum-Realdolmen is sterk verankerd in België, met vestigingen in Huizingen, Kontich, Gent, Leuven, Lummen en Bergen. Het bedrijf telt in totaal ongeveer 1.950 medewerkers (2020) die op hun beurt meer dan 1.000 klanten in de Benelux bedienen.

Cloud

De cloudinfrastructuurmogelijkheden die Inetum-Realdolmen zijn klanten aanbiedt, zijn divers:

  • public cloud (de traditionele leveranciers);
  • de eigen RCloud (managed cloud), door Inetum-Realdolmen beheerd en gehoused in twee externe datacenters.

De klant kiest. Klanten die gebruik maken van een datacenter, werken vaak met twee datacenters in het kader van business continuity. Inetum-Realdolmen beheert de infrastructuur voor de klant. ‘Met onze RCloud differentiëren we ons van public cloud leveranciers’, aldus Inetum-Realdolmen.

Uitdaging: overstap naar extern datacenter met juiste knowhow in huis

In het verleden had Inetum-Realdolmen een eigen on-premise datacenter voor de infrastructuur van haar klanten. ‘We zagen in dat een eigen datacenter uitbaten, op termijn niet efficiënt zou zijn, zegt Bert Verboven, Senior Service Delivery Manager. ‘Daarom hebben we besloten om naar externe datacenters over te stappen. Wij zijn goed in apps en servers; LCL is goed in datacenters.’ Inetum-Realdolmen maakt momenteel gebruik van een eigen ruimte bij LCL.

‘We willen onze cloudoffering zoveel mogelijk uitbouwen naar de toekomst toe. We hebben gekozen voor LCL Data Centers als partner, omdat het bedrijf mee is met de nieuwste technologieën en innovaties, en de nodige knowhow in huis heeft. We werken samen om de eindklant tevreden te stellen. Ook certificaties zijn daarbij belangrijk. Klanten vragen hier steeds meer naar, in het kader van hun corporate governance’, aldus nog Inetum-Realdolmen.

 

Carrier neutraal en onafhankelijkheid als sleutelelementen

Inetum-Realdolmen is onder de indruk van de groei die LCL Data Centers de laatste jaren heeft gekend. ‘Toen we in 2016 voor LCL kozen als partner, waren er enkele belangrijke elementen die ons overhaald hebben. Carrier neutraal en onafhankelijkheid zijn hier sleutelelementen geweest. LCL heeft eigenlijk altijd al een goede naam gehad binnen de datacenterwereld, maar toch zijn we aangenaam verrast door de verdere positieve evolutie van dit datacenterbedrijf’, zegt Luc Horré, RCloud & Innovation Manager bij Inetum-Realdolmen.  

Vertienvoudiging internetconnectiviteit en uitbreiding infrastructuur

Vlak voor COVID-19 had Inetum-Realdolmen zijn internetconnectiviteit binnen LCL nog vertienvoudigd, en zijn infrastructuur uitgebreid. Daardoor kon het bedrijf tijdens de pandemie vlot inspelen op de vraag van klanten naar capaciteitsverhogingen. Er waren zelfs klanten die een vervijfvoudiging vroegen van hun internetconnectie. Verder is de beschikbaarheid van meer dan 40 carriers zeer belangrijk voor Inetum-Realdolmen. Er zijn carriers die Inetum-Realdolmen zelf gebruikt. Daarnaast kunnen hun klanten ook zelf hun carriers kiezen.

ADDED BUSINESS VALUE

  • Services: Betrouwbare dienstverlening.
  • Connectiviteit: Ruime keuze aan telecomoperatoren.
  • Ontzorging: Inetum-Realdolmen weet dat zijn klanten in goede handen zijn.
  • Veiligheid: De netwerk- & IT-infrastructuur is veilig. Dit wordt onderbouwd door certificering.
  • Flexibiliteit: LCL is kampioen in service en schakelt snel.
  • Netwerk: Een toekomstgerichte partner met een ecosysteem vol nuttige connecties.

Wil je ook samenwerken met LCL om de continuïteit van jouw IT-infrastructuur te waarborgen? Neem contact op met een van onze experts.

Deel deze pagina: