Tier 3-datacenter – IBM-certificaat

Ons LCL Brussels-North datacenter is geclassificeerd als een Tier 3-datacenter.

Datacenters worden beoordeeld op een schaal van 1 tot 4, die verschillende niveaus van garanties weerspiegelen wat betreft de hardware die wordt gebruikt om redundantie van de datacenterinfrastructuur te waarborgen.

Een Tier 3-beoordeling geeft aan dat een datacenter concurrently maintanable is. Dat bereiken we door resoluut te kiezen voor redundante infrastructuur. Al onze systemen zijn gedupliceerd en voorzien van een back-upinstallatie. Deze configuratie maakt het mogelijk om onderhoudscycli te beheren zonder de continuïteit van de door de servers geleverde datacenterdiensten te beïnvloeden. Als onderdeel van ons betrouwbaarheidsprotocol voert LCL elke maand generatortests uit.

Deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat onze datacenters volledig operationeel blijven, zelfs te midden van onderhoudswerkzaamheden, upgrades en stroomstoringen, waardoor de bedrijfscontinuïteit te allen tijde wordt gegarandeerd. Onder andere deze activiteiten onderscheiden Tier 3-gecertificeerde datacenters van datacenters met slechts een Level 1- of 2-certificering.

Dit Tier 3-certificaten werd toegekend door IBM.