PCI DSS-conform door PCI Security Standards

De Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) is ontwikkeld door de Payment Card Industry Security Standards Council. Het is verplicht voor alle organisaties die creditcardgegevens verwerken, opslaan of verzenden van grote kaartsysteem-merken, of het nu fysieke kaarten of elektronische betalingen betreft. Om te voldoen aan de PCI DSS, moeten organisaties regelmatig hun beveiligingsmaatregelen testen en valideren.

De standaard is opgezet om controles rondom kaarthoudergegevens te verbeteren en zo creditcardfraude te verminderen. Validatie van de naleving wordt jaarlijks uitgevoerd door een externe Qualified Security Assessor (QSA): FortyTwo Security.

Hoewel we zelf niet betrokken zijn bij de verwerking van creditcardgegevens, zijn al onze LCL-locaties, inclusief LCL Wallonië One, PCI DSS-conform. Dit toont aan dat we een beveiligd datacenter zijn en een betrouwbare partner voor klanten die dit type gegevens wel verwerken. Fysieke afscherming van de apparatuur is het belangrijkste criterium dat moet worden voldaan.