ISO 27001-certificaat – BSI

Het ISO 27001-certificaat, toegekend door BSI, onderstreept dat LCL een goede informatiebeveiliging, locatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit handhaaft op alle locaties. ISO 27001 is een van de belangrijkste normen voor informatiebeveiliging ter wereld en vooral in de datacenterindustrie een essentiële maatstaf voor goede praktijken inzake gegevensbeveiliging.

ISO 27001 is gebaseerd op 3 pijlers (C-I-A):

  • Confidentiality
  • Integrity
  • Availability

Deze norm helpt organisaties om hun informatiemiddelen te beveiligen. Hij gebruikt een systematische aanpak om gevoelige informatie te beheren, zodat deze veilig blijft. Het management moet kunnen aantonen dat de organisatie beveiligingsrisico's voortdurend identificeert, beoordeelt en beheert door de toepassing van passende controles (risicomanagement).

De integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van jouw gegevens zijn gegarandeerd bij LCL, zodat je bedrijfsgegevens veilig kunt opslaan. We passen duidelijke, strikte procedures toe om informatie te beschermen en te reageren op potentiële rampscenario's. De beveiliging van jouw gegevens krijgt ook hoge prioriteit in het dagelijkse werk van onze medewerkers. Er is een goed bewustzijn van beveiligingsrisico's in de datacenters en voor het gebruik van IT-materiaal, bijvoorbeeld door specifieke cybersecuritytrainingen voor medewerkers.

"ISO 27001 is van groot belang omdat wettelijke vereisten de noodzaak voor datacenters vergroten om een hoge beveiliging van hun gegevens te bieden. Het focust onder andere op logische beveiliging, fysieke & omgevingsbeveiliging en beveiligingsaspecten van bedrijfscontinuïteitsmanagement. Fysieke beveiliging omvat zaken zoals biometrische toegangscontrole en onderhoud van apparatuur. Daarnaast bewijst het ook hoogwaardige IT-systemen die privacy en stabiliteit garanderen", zegt Mieke Germonprez, Quality Manager bij LCL.

ISO 27001 is in november 2021 opnieuw toegekend aan alle LCL-locaties voor de volgende 3 jaar, maar vereist nog steeds een jaarlijkse controleaudit om de naleving te controleren. Het hele bedrijf was betrokken bij het behalen van de ISO-hercertificering. ISO 27001-hercertificering toont aan dat LCL heeft geïnvesteerd in mensen en technologie om de opgeslagen gegevens voldoende te beschermen. De hercertificering is ook van waarde als het gaat om de duurzaamheidsaanpak van LCL.

We werken momenteel hard om de nieuwe ISO 27001:2022-certificering te behalen, dat is de bijgewerkte versie van 2022. Deze nieuwe versie is meer gericht op Cybersecurity als een snel toenemend, wereldwijd risico. ISO 27001:2022 is ook in lijn met de NIS2-richtlijn.

 

Wil je meer weten over onze ISO 27001-certificering? Lees deze artikeles:

LCL behaalt ISO 27001-hercertificering voor al zijn 5 datacenters

Uw data nu ook officieel in veilige handen (lcl.be)