ISO 14001-certificaat – BSI

Het ISO 14001-certificaat toont aan dat ons Environmental Management System (EMS) voldoet aan de internationale milieuwetgeving. ISO 14001 biedt ons een kader voor het ontwerpen en implementeren van een EMS, en voor de continue verbetering van de milieueffecten van onze operaties. Door ons aan deze norm te houden, kunnen we ervoor zorgen dat we proactieve maatregelen nemen om de ecologische voetafdruk van onze datacenters te minimaliseren, te voldoen aan relevante wettelijke vereisten en onze milieudoelstellingen te bereiken.

Maar wat betekent dit voor een bedrijf?

  1. Milieuzorg: Door een milieumanagementsysteem te implementeren in overeenstemming met de ISO 14001-norm, kunnen organisaties hun milieueffect verminderen en de milieuprestaties verbeteren. Dit draagt bij aan een positief effect op het milieu en toont een toewijding aan duurzaamheid.
  2. Operationele Kosten: ISO 14001 kan helpen bij het verminderen van operationele kosten. Efficiënter gebruik van middelen, afvalbeheer en energiebesparing zijn slechts enkele manieren waarop bedrijven geld kunnen besparen.
  3. Reputatie: Het behalen van de ISO 14001-certificering kan de reputatie van een bedrijf verbeteren. Klanten en stakeholders waarderen duurzaamheid en milieubewustzijn. Certificering toont aan dat een bedrijf zich serieus inzet voor milieuzorg.
  4. Juridische Naleving: ISO 14001 helpt bedrijven bij het naleven van milieuwetgeving en -regelgeving. Dit vermindert het risico op boetes en sancties.

Samenvattend is de ISO 14001-certificering niet alleen voordelig voor het milieu, maar biedt het ook voordelen voor bedrijven door duurzaamheid te bevorderen, kosten te verlagen en de reputatie te verbeteren. Deze certificering helpt processen duurzamer te maken. Door deze systematische aanpak worden duurzame bedrijfspraktijken volledig geïntegreerd in het bestaande managementsysteem.

We blijven voortdurend inspanningen leveren om onze ecologische voetafdruk te verminderen. We hebben het ISO 14001-certificaat verkregen door ons te richten op onder andere:

  • continue monitoring van ons datacenterverbruik om onnodig verbruik te detecteren
  • cold corridors voor efficiënte en lokale koeling van de servers
  • 100% groene elektriciteit
  • het bieden van NOVEC 1230, een ecologisch blusgas dat onschadelijk is voor mensen en het milieu

 

Het ISO 14001-certificaat is uitgegeven door BSI.