We evolueren naar een digitale wereld. Eh, nee. Laat me opnieuw beginnen. We leven in een digitale wereld. En dingen om ons heen worden alleen maar digitaaler. Onze smartphones worden steeds meer het centrum van ons leven. We bellen, sturen txt-berichten, FB, kijken films, kopen dingen, boeken vakanties, taxiritten en hotelkamers. We beheren onze financiën, volgen en delen onze sportactiviteiten, we navigeren naar elke locatie, we laten een spoor achter van waar we waren ... allemaal met één apparaat.

Of we het ons realiseren of niet, dit apparaat dat goed in onze handen ligt, wordt ondersteund door een enorm, steeds groter wordend netwerk van applicaties, servers, verbindingen en infrastructuur. Dingen die continu moeten worden ontwikkeld en onderhouden. Hiervoor zijn mensen nodig. En dat is waar we een probleem hebben in België. Ons personeelsbestand groeit niet snel genoeg en wordt niet snel genoeg omgeschoold. We hebben nog steeds mensen zonder werk. Tenzij we nu actie ondernemen en ons personeel sneller activeren, kunnen we het digitale tempo niet bijhouden. Ik denk echter dat België niet het enige land is dat moeite heeft om alle vacatures te vervullen.

Volgens Agoria (de overkoepelende organisatie van alle Belgische technologiebedrijven) verschijnen er meer banen dan dat ze verdwijnen (+ 0,9% per jaar) terwijl het personeelsbestand slechts langzaam groeit (+ 0,3% per jaar). Bovendien verandert digitalisering de inhoud van elke taak; voor sommigen beperkt, voor anderen behoorlijk radicaal. Tenzij we actie ondernemen, zullen digitalisering en economische dynamiek leiden tot meer dan een half miljoen openstaande vacatures tegen 2030, alleen al in België.

Expert banen vereisen deskundige mensen. Houd mensen scherp, ze zullen beter presteren en zullen meer betrokken zijn. Mensen gaan er soms vanuit dat datacenterbehuizing een IT-taak is. Dat is het niet, het is een ingenieur. De bouw en het onderhoud van datacenters vereisen vakkennis op het gebied van elektrische stroom en schakelingen, motoren / generatoren, koeling en verwarming, architectuur, beveiliging, energie-efficiëntie ... Dus waarom zou u een IT-persoon willen opleiden om het werk van een ingenieur te doen? Het is een compleet andere vaardigheden. Hoe dan ook, je zou die IT-persoon kunnen gebruiken om zich te concentreren op IT-projecten. Daar heb je haar in de eerste plaats voor ingehuurd.

En waarom zou je het zelf willen doen? Naast de vaardigheden vereist een datacenter met een uptime van meer dan 99,9% een state-of-the-art infrastructuur die op zichzelf een enorme investering is. We hebben die investering al gedaan, dus waarom zou u de uwe niet uitbesteden en profiteren van de schaalvoordelen? Op die manier kunt u ook besparen op kantoorruimte, die u nodig heeft voor uw toekomstige medewerkers.

Be The Change - Shaping the Future of Work is een campagne van Agoria. Wilt u weten hoe onze medewerkers - en u - zullen worden beïnvloed door de digitalisering van ons leven; ben jij de verandering? Ga vervolgens naar de bestemmingspagina van Be The Change

Deel deze pagina: