Het blijft me verbazen dat mensen ervoor kiezen om hun servers in datacenters van telecomoperators onder te brengen.

Carrierneutrale datacenters bieden veel meer bewegingsvrijheid.

Netwerkneutrale datacenters bieden meet-me rooms, waar u redundante verbindingen met een aantal verschillende operators kunt hebben.

Elk type verbinding is mogelijk. En als bijvoorbeeld een netwerkprovider een storing vertoont, kunt u terugvallen op uw verbinding met een andere netwerkprovider die niet wordt beïnvloed.

Als onafhankelijk (dat wil zeggen carrier-neutraal, cloud-neutraal en systeemintegrator-neutraal) datacenter is LCL verbonden met meer dan 30 carriers, met behulp van MPLS, IP VPN, internet backbone (IP Transit), dark fiber, BNIX, Voice over IP- of video-verbindingsservices.

Onlangs is er in Zaventem een ​​glasvezelkabel gemaakt toen een aannemer per ongeluk door enkele glasvezelkabels boorde. Een aantal netwerkoperators ondervond hierdoor problemen. Klanten die dubbele verbindingen hadden in onze datacenters, bleven echter actief.

Bovendien heeft de concurrentie tussen telecomaanbieders de prijzen gedrukt. Een aanbieder die een datacenter bezit, kan het echter moeilijk maken om van aanbieder te veranderen wanneer een concurrent de prijzen verlaagt. Dit wordt leveranciersvergrendeling genoemd.

Concurrentie stimuleert aanbieders om zich te onderscheiden als vervoerders en biedt de beste niveaus van service en beschikbaarheid. Met een netwerkneutrale gegevensdrager kunt u hiervan profiteren, omdat u op elk gewenst moment van netwerkaanbieder kunt veranderen zonder uw servers te verplaatsen. U bent ook de eerste die profiteert van nieuwe aanbiedingen van vervoerders.

Bovendien kunt u via een netwerkonafhankelijk datacenter rechtstreeks verbinding maken met de cloudprovider van uw keuze, openbaar of privé. Dit betekent dat u vanaf het begin kunt kiezen tussen verschillende cloudproviders en flexibel kunt schakelen tussen verschillende cloudomgevingen.

Waarom zou u opzettelijk besluiten uw vrijheid te beperken op een moment dat vrijheid zo belangrijk is? Misschien is het tijd om uw datacenterstrategie opnieuw te bekijken. Een datacentermigratie is een eenmalige investering die op de lange termijn zeker vruchten zal afwerpen.

Deel deze pagina: