Veel sarcasme op sociale media en in de pers gisteren en vandaag, over de falende stroomback-up van Belgocontrol. Naast de economische schade is er de reputatieschade. Veel bedrijven zijn echter niet beter. Wanneer ze worden geconfronteerd met een stroomuitval, hetzij als een test, hetzij als een echte, zullen de meeste bedrijven onverwachte gevolgen hebben. En bovendien: veel IT-managers zijn zich daar terdege van bewust. Ik wed dat veel IT-managers vannacht niet goed hebben geslapen ...

Het is waar dat redundantie van al uw kritieke systemen en activa in het algemeen, zoals de verkeerstoren van Belgocontrol, een investering vereist. Sommige IT-managers vertellen ons dat hun CFO of CEO hen niet het budget geeft om te doen wat echt nodig is. Laten we hopen dat de avonturen van gisteren deze CXO's hebben geleerd waar het echt om gaat.

Als CEO, als u er echt zeker van wilt zijn dat uw bedrijfscontinuïteit voldoende is, moet u ervoor zorgen dat een volledige test wordt uitgevoerd. Velen durven niet te testen zoals het hoort, dus ze weten nooit of hun voorzorgsmaatregelen voldoende zijn. Voor uw IT is het iets eenvoudiger: u kunt kiezen voor de OPEX in plaats van het CAPEX-model, en de datacenters van LCL vertrouwen om ervoor te zorgen dat uw systemen worden beschermd en uw bedrijfscontinuïteit echt werkt ... We doen tenminste elke maand een echte test de stroom volledig afsnijden. We kunnen gerust zeggen dat we de SLA van onze Tier III-certificering kunnen respecteren. Gisteravond, zoals (bijna) elke nacht, sliep ik persoonlijk als een baby!

Deel deze pagina: