Het beknopte antwoord is dat wij de “cloud” promoten omdat: 1/ bij LCL Data Centers het onze ambitie is u te helpen om zo succesvol mogelijk te zijn. De prestaties van uw IT-infrastructuur zijn cruciaal voor uw zakelijk succes. En, 2/, wij bieden u de best mogelijke deal waar het gaat over uw verbinding met de “cloud”, ongeacht het platform.

Het uitgebreidere antwoord
Wat wij kunnen doen om te helpen, is uw in de allereerste plaats een veilige housing infrastructuur aanbieden – inclusief de keuze tussen drie back-up sites – voor uw IT-back-end infrastructuur en uw data. Daarnaast – en dit is mogelijkerwijze nog belangrijker – bieden wij de beste connectiviteit op de markt, aan de beste voorwaarden. Het merendeel van de bedrijven beschikt vandaag over een hybride infrastructuur bestaande uit een uitrusting in de eigen gebouwen, een of meerdere racks in een extern datacenter en data in een of meerdere ‘clouds’. Connectiviteit is voor alle IT-infrastructuren dan ook het allerbelangrijkste aspect, ongeacht de set-up.

Het belang van connectiviteit
Het is belangrijk dat al uw systemen en data – centraal, regionaal of cloud-based – met elkaar zijn verbonden. Hoe kan anders de toegang worden verzekerd voor al uw medewerkers, partners, klanten, enz., en hoe kunt u erover waken dat er slechts één versie van alles is? Dat doet me denken aan vroegere tijden, toen iedere afdeling nog zijn eigen spreadsheet met gegevens had, en dus nog voor CRM een standaardtool werd voor bedrijven. Het duurde een eeuwigheid voordat een contactpersoon bij een klant in alle spreadsheets was aangepast…
Het is ook belangrijk dat al uw systemen verbonden zijn met het internet aangezien dat het uw verbinding met de rest van de wereld is, zelfs indien u zou beschikken over toepassingsgerichte lijnen tussen uw verschillende locaties (wat overigens zelden het geval is). In een datacenter bieden veel meer carriers hun diensten aan, aan betere voorwaarden. Wij hebben klanten voor wie de lagere telecomprijzen die wij in onze datacenters kunnen bieden, de kost van de huisvesting meer dan compenseren.

Cloudconnectiviteit
Wanneer u als onderdeel van uw IT-infrastructuur over een of ander type van cloudoplossing beschikt – zij het multi-cloud of enkel een publieke cloud of, wat waarschijnlijker is, een hybride cloud -, dan is connectiviteit tussen de cloud platforms cruciaal om de verschillende toepassingen te kunnen integreren. Stel dat u gebruik maakt van een publieke cloud voor een CRM-toepassing en van een andere cloud voor een VoIP-systeem. U moet dan beide integreren om rechtstreeks vanuit uw CRM-systeem via uw VoIP-platform te kunnen bellen.
Al net zo belangrijk is dat de data & apps die zich in uw verschillende sites bevinden, de data & apps in uw externe datacenter(s), en de cloud infrastructuur met elkaar zijn verbonden. De data van uw facturatiesysteem, bijvoorbeeld, moeten dezelfde zijn als de data in uw commerciële CRM. Er zijn datacenters – u hebt het al geraden, zoals LCL – waar u directe, flexibele, krachtige en toch zeer beheersbare toegang krijgt tot de belangrijkste cloud platforms over de hele wereld, via de Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric™) in onze datacenters.

Dat is dan ook de reden waarom …
wij met u meedenken en ons in uw context verplaatsen. De integratie van cloud platforms in uw IT-infrastructuur – via de best mogelijke connectiviteitsoplossingen – is voor u cruciaal om succesvol te kunnen zijn. Daarom hebben wij geïnvesteerd in connectiviteit met de cloud en dat is dan ook de reden waarom wij de cloud promoten.
 
Deel deze pagina: