Is het tijd om onze planten en struiken te snoeien? Dan komt de  groendienst van ViTeS bij ons langs. Moeten we voor een event tientallen goodie bags vullen? Ook daarvoor kloppen we bij ViTeS aan. ViTeS is een sociale tewerkstellingsorganisatie die we graag opdrachten toevertrouwen. Niet alleen om onze sociale verantwoordelijkheid op te nemen, maar ook omdat ze betaalbaar én kwalitatief werk afleveren. Wij stellen hen graag aan je voor.

“Vroeger heetten het productieatelier en de groendienst  VZW Mivavil. Maar sinds het begin van dit jaar is de fusie met enkele andere ateliers en kringwinkels officieel afgerond en werken we samen onder de naam  VZW ViTeS”, verduidelijkt Ingrid De Roo, communicatie- en marketingverantwoordelijke bij ViTeS, “Maar de missie is meer dan ooit: mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een volwaardige en duurzame tewerkstelling bieden en tegelijk een kwaliteitsvolle dienstverlening garanderen aan onze klanten. We doen er alles aan om die beide doelstellingen te blijven combineren.”

ViTeS LCL

Samen met Ingrid is ook werkleidster en vertrouwenspersoon Kristel De Pauw een sleutelfiguur om die missie in de praktijk te brengen. “Kristel bekijkt of een opdracht uitvoerbaar is door hun mensen en op welke termijn. Op basis daarvan wordt een offerte opgesteld”, zegt Ingrid: “Soms schrikken de mensen dat het bedrag hoger is dan ze hadden verwacht. ‘We doen jullie toch een plezier door die opdracht aan jullie te bezorgen, moeten we daar dan ook nog zo veel voor betalen?’ Dan leggen we hen geduldig uit dat wij onze arbeiders een degelijk loon betalen, plus maaltijdscheques en een hospitalisatieverzekering. We zijn doorgaans goedkoper dan een commerciële dienstverlener, want we zijn een VZW. We moeten geen winst maken, wij hebben geen aandeelhouders tevreden te stellen. Maar dat loon voor onze mensen is meer dan enkel een financiële vergoeding, het is ook een bijdrage aan hun zelfvertrouwen en hun gevoel dat ze er ook toe doen. Werken betekent voor onze mensen een doel hebben in hun leven, een sociaal netwerk. Zoveel meer dan geld op het einde van de maand.”     

Kristel heeft al vele jaren ervaring met het uitwerken van de klantenverwachting in concrete, begrijpbare opdrachten voor elke medewerker aan dit project: “Soms is dat wel een uitdaging, bijvoorbeeld als je er rekening mee moet houden dat sommigen onder hen niet kunnen tellen. Maar daar hebben we wel creatieve oplossingen voor. Als er bijvoorbeeld tien producten moeten worden klaargelegd, dan maken we een blad met tien vakjes, en vragen hen om op elk vakje één product te leggen. Zo vinden we steeds manieren om iedereen actief te houden.” Door de fusie is er overigens nog meer ruimte om iedereen inzetbaar te houden. “We hebben nog geen enkele dag technische werkloosheid gehad”, zegt Ingrid tevreden.

Doordat elk project helemaal is uitgewerkt in meetbare taken, kan ViTeS ook steeds duidelijke afspraken maken rond timing en kostprijs. “We hebben nog maar weinig deadlines gemist, en als dat gebeurt, ligt dat altijd aan omstandigheden buiten ons om. Gemaakte afspraken komen we na.”, stelt Kristel vast. Die transparantie en betrouwbaarheid maakt van ViTeS niet alleen een sociaal verantwoorde maar ook aantrekkelijke partner.         

Wil jij ook gebruik maken van deze kwalitatieve diensten van een sociaal bewogen organisatie? Of wil je eerst meer weten over hun werking? Neem dan zeker eens een kijkje op www.vites.be of contacteer Kristel of Ingrid via info@vites.be

Deel deze pagina