LCL is niet alleen een milieuvriendelijk bedrijf. Ook op het vlak van informatiebeveiliging zit u safe.

Naast het ISO 14001-kwaliteitslabel behaalde LCL ook de 27001-norm, wat zoveel betekent als dat de integriteit, vertrouwelijkheid én beschikbaarheid van uw data bij LCL gewaarborgd zijn.

ISO 27001?

De ISO 27001-norm is dé standaard voor informatiebeveiliging en vormt het bewijs dat een organisatie de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

"Met dit kwaliteitslabel bieden we onze klanten de garantie dat hun data in veilige handen is. We garanderen niet enkel de beschikbaarheid en veiligheid van documenten, maar ook de continuïteit van het bedrijf. We hebben duidelijke procedures voor verschillende mogelijke voorvallen (incident management) en brachten onze sterktes en zwaktes in kaart. Voorspelbaarheid is belangrijk. Je moet op alles zo snel mogelijk kunnen inspelen, een noodplan klaar hebben", legt Operations Manager Abdellah Mahlous uit.

 

Het belang van Human Resources

Naast bijvoorbeeld perfect functionerende firewalls, kan het belang van een degelijk personeelsbeleid niet genoeg onderstreept worden. "De evaluatie van potentiële nieuwe werknemers is belangrijk in een bedrijf dat waakt over kritieke data van klanten. Maar ook: hoe ga je er als bedrijf mee om wanneer iets niet gebeurt zoals afgesproken? Je moet voorbereid zijn op elke situatie", zegt Laurens van Reijen, Managing Director van LCL.

Aan zulke garanties hechten overheden veel belang. "In het bezit zijn van een 27001-certificaat is een vereiste als je overheden als klant wilt. Desondanks heeft slechts een minderheid van de datacenters dit certificaat", aldus Mahlous.

Dat LCL nu ISO 27001-gecertificeerd is, juichen de bestaande klanten ook erg toe. "Onze enterprise klanten vragen expliciet naar het ISO 27001-certificaat", reageert Kelly Wauters, Financial & Quality Manager van Combell nv, een Service provider bij LCL. "Ze verwachten niet enkel dat Combell en Unitt ISO 27001-gecertificeerd zijn, maar ook dat onze toeleveranciers, zoals LCL, dat zijn. De volledige keten wordt met andere woorden geverifieerd bij aanbestedingen en offertes." 

Deel deze pagina: