LCL brengt media-experts samen in talkshow over de brede uitdagingen in het medialandschap waar technologie een antwoord kan bieden.

Na een succesvolle editie in 2022, organiseert LCL een tweede talkshow voor media- en broadcastingorganisaties.  De talkshow is bedoeld om een dialoog te creëren tussen mediabedrijven en professionals, om zo de uitdagingen en vooral ook de kansen te bespreken die gepaard gaan met de digitale transformatie.

Het tijdperk van de digitale transformatie heeft ons ongekende toegang gegeven tot informatie en nieuws, maar tegelijkertijd ook een schaduwkant met zich meegebracht - de verspreiding van fake news en desinformatie. Nochtans is  transparantie omtrent media content meer dan ooit belangrijk.

Het wordt steeds moeilijker om betrouwbare informatie te vinden, en dat leidt tot zorgen vanuit de overheid en de mediasector. De technologie biedt daarin enerzijds vele mogelijkheden, maar anderzijds ook uitdagingen. Zeker nu de rol van kunstmatige intelligentie (AI) niet meer weg te denken is.

Vooraanstaande experts uit de Vlaamse mediawereld

Deze talkshow op Kanaal Z zal een platform bieden voor discussies over nieuwe  trends in de media- en broadcastindustrie, en de technologieën die ons kunnen helpen om hier  een antwoord op te  bieden. Tijdens de uitzending  zullen vooraanstaande experts uit de Vlaamse mediawereld en mediawetenschappen aanwezig zijn. Allen hebben zij een diepgravende expertise en werken ze via diverse projecten actief aan de grote uitdagingen waarmee de mediasector momenteel geconfronteerd wordt.

Robert van Beurden
Jonathan Van de Velde

Tweede editie succesvolle talkshow

LCL organiseert deze talkshow voor de tweede keer, na een succesvolle editie in 2022. Robert van Beurden, Media & Broadcasting Expert bij LCL: “Ik denk dat het succes van de talkshow te danken was aan de bereidheid van de verschillende mediapartijen om samen te komen in het belang van de mediasector. Maar ook om het gesprek aan te gaan over de vele ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden. Het is bemoedigend om te zien dat alle partijen zich gezamenlijk willen inzetten in het bevorderen van een betrouwbaar en innovatief medialandschap.

Samenwerking mediasector bespoedigen

Vorig jaar stond de talkshow deels in het teken van de aankondiging vanuit kabinet Dalle: de subsidie gericht op meer samenwerking en innovatie in de mediasector. Dit jaar gaan de projecten effectief van start. In de talkshow zullen dan ook een aantal thematieken aan bod komen die centraal staan binnen deze projecten. Jonathan Van de Velde, Programs & Communications Director bij MediaNet Vlaanderen: “In samenwerking zit onze kracht, en dat is precies wat we hebben bereikt door middel van de talkshow. Door krachten te bundelen en te werken aan gemeenschappelijke doelen, kan de mediasector zich sterk maken voor de plannen van kabinet Dalle. Het is cruciaal om gezamenlijk uit te diepen met welke uitdagingen de mediasector wordt geconfronteerd en welke technologieën kunnen worden ingezet om dat aan te pakken. Die eenheid willen we met deze talkshow verder voortzetten.”

Zet de talkshow in je agenda

Ben je werkzaam bij een media- of broadcastingorganisatie, of wil je meer weten hoe de sector omgaat met digitale transformatie? Klik dan op de knop hieronder voor alle details van deze talkshow. Laat je inspireren en informeren door onze experts en ontdek hoe we samen een veiligere digitale wereld kunnen creëren. 

Deel deze pagina: