Diegem, XX februari 2016 – Tobania, totaalaanbieder van ICT-oplossingen en managed services, doet voortaan beroep op LCL voor datacenterinfrastructuur voor zichzelf  en zijn  klanten. Het bedrijf geeft zijn  beide eigen data centers op. Tobania maakt van de gelegenheid gebruik om te evolueren naar gloednieuwe converged server-technologie. Daardoor verhoogt het bedrijf de bedrijfszekerheid voor zijn  klanten. Meer dan 150 klanten zullen de komende maanden verhuizen naar LCL, een verhuis die ze weliswaar niet zullen merken.

Het aantal oplossingen dat gehost wordt, neemt toe bij Tobania. Alles gaat immers meer en meer richting hybride cloud. “Sommigen verkiezen private cloud, anderen public cloud, en nog anderen een combinatie van beide”, aldus Lode Peeters, CEO van Tobania. “Wat we vooral niet willen, is een lock-in. Dankzij de nieuwe technologie die we gaan gebruiken en de neutraliteit, schaalgrootte en onafhankelijkheid van LCL, kunnen we onze klanten absolute schaalbaarheid garanderen.”

Tobania’s nieuwe racks bij LCL worden dus gevuld met gloednieuwe servers met converged server-technologie. Deze infrastructuur is specifiek geoptimaliseerd voor zaken zoals virtualisatie, routing en data storage, door de software die ervoor geschreven is. De grote kracht van deze technologie is ook load balancing bij gelijk welke de toepassing die men op de server zet. De nieuwe technologie biedt de klanten van Tobania meer stabiliteit en een eenvoudiger beheer. Ze beantwoorden ook aan de verwachtingen in het kader van een hybride cloud-model. Tobania heeft ambitieuze groeiplannen, zowel voor haar dienstenaanbod als voor de groei van het aantal klanten. Om deze groei waar te maken moet het beroep kunnen doen op prima infrastructuur, ook op het vlak van het data center.

Een eigen of een extern data center?
“Een eigen data center bouwen, is niet meer van deze tijd”, aldus nog Lode Peeters. “Dat vertegenwoordigt een gigantische investering, en je moet opboksen tegen cloud data centers zoals Azure en Amazon en lokale giganten zoals Proximus of Cegeka. Met de investering die je moet doen om aan hetzelfde niveau te komen, is een aanvaardbare ROI onrealistisch geworden. Dan kun je beter bij LCL gaan zitten, een bedrijf dat niets anders doet, aan de hoogste normeringen en security eisen voldoet, en permanent investeert in data center-infrastructuur en uitbreiding. LCL biedt het bijkomend voordeel dat haar data centers ook door de overheid gebruikt worden. Dat geeft niet alleen vertrouwen, men kan ook quasi zonder verlies van bandbreedte linken met overheidsnetwerken, wat bijvoorbeeld voor overheidstenders wel relevant is”, besluit Peeters.
Lode Peeters voegt er nog aan toe dat hij er van uitgaat dat er nog een behoorlijke consolidatie volgt in data centerland, maar dat LCL vandaag al voldoende schaalgrootte heeft om daaraan te ontsnappen.
 
Over LCL
LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van data centers en co-location. Het bedrijf heeft drie onafhankelijke data centers: in Diegem, Antwerpen en Aalst.

Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Het bedrijf is ISO 27001 en Tier 3-gecertificeerd. LCL kiest ook resoluut voor duurzaamheid, en is 14001-gecertificeerd.
Voor meer informatie: http://www.lcl.be     

Over Tobania
Tobania is een Belgisch bedrijf ontstaan uit de fusie tussen TOBIUS en SAGA Consulting Group. Haar missie is mee te werken aan de digitalisering van bedrijven en overheden. Ze is een totaalaanbieder in ‘front-end enterprise’ oplossingen, gaande van het bouwen en implementeren van platformoplossingen tot maatwerk alsook integratie van complexe IT-toepassingen. Naast analyse, ontwikkeling en testing biedt ze eigen specifieke softwareoplossingen aan in onder meer web development en planning. Aanvullend kan ze ook hybride infrastructuur, security en beheersoplossingen aanbieden en alle nodige support, en dit vanuit één organisatie. Tobania levert al deze diensten en oplossingen door samen te werken met meer dan 550 IT-specialisten en consultants en behaalt hiermee een omzet van meer dan 60 miljoen euro.
Deel deze pagina: