Een datacenter, zelfs een klein, is een enorme investering voor elke organisatie. Het zou daarom voor de meeste bedrijven een logische keuze zijn om voor een extern datacenter te kiezen. En toch zijn er talloze organisaties die er nog steeds de voorkeur aan geven hun gegevens en applicaties binnen hun bedrijfsmuren te houden.

Soms is dit een weloverwogen en gemotiveerde keuze, aangedreven door realistische economische en / of strategische realiteit. Maar voor veel bedrijven had de keuze anders kunnen zijn als ze alle relevante argumenten in aanmerking hadden genomen.

Daarom hebben we besloten een lijst op te stellen van voor de hand liggende redenen om te kiezen voor een extern datacenter in plaats van te investeren in uw eigen infrastructuur, en enkele argumenten te bespreken die vaak worden gebruikt tegen externe datacenters.

Deze lijst is te vinden in deze whitepaper. Het bevat argumenten zoals gemoedsrust, het veranderen van capex in opex, personeelsproblemen en flexibiliteit. Maar geloof me, daar stopt het niet.

Slechts 10?
We hebben ter wille van de eenvoud tien argumenten afgerond, maar we hadden met nog meer argumenten kunnen komen als we rekening houden met uw specifieke economische realiteit. U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen om de hele business case te onderzoeken.

Bovenop deze tien argumenten hebben we ook de meest gehoorde tegenargumenten opgesomd en uitgelegd waarom deze argumenten niet altijd een reden zijn om externe datacenters uit te sluiten.

De conclusie? Er zijn meer redenen om voor een extern datacenter te kiezen dan u denkt. En de redenen om niet voor outsourcing te kiezen, zijn mogelijk minder geldig dan u dacht.

We zijn er zeker van dat deze whitepaper u enkele argumenten zal geven waar u nog niet eerder aan had gedacht. Als u dit verder met ons team wilt bespreken, kunt u hier contact met ons opnemen.

Deel deze pagina: