De Craene is geen nieuwkomer in de wereld van financieel management. Voor hij LCL vervoegde, was hij bijna 16 jaar Finance Director bij Hologic, dat actief is in de medische diagnostiek. “Daar heb ik meegemaakt hoe een bedrijf zeer snel kan groeien als de markt en de leiding goed zijn”, zegt De Craene. “Bij LCL zie ik hetzelfde: een bedrijf dat klaar staat voor een grote doorbraak. De markt van de datacenters groeit met 10 procent per jaar en de unieke positie van LCL in de markt zal ervoor zorgen dat we daar optimaal van profiteren. Onze schaal, onze onafhankelijkheid en onze atypische aanpak garanderen dat.”

Bij LCL vond De Craene de situatie waar hij zelf ook naar op zoek was. “Een kmo die voor een kantelmoment staat”, zegt hij. “Ik heb me altijd beter gevoeld in een kleinere onderneming. Daar kan je zelf mee schrijven aan het verhaal en zelf bouwen aan de groei.”

De Craene startte in januari van dit jaar bij LCL en staat voor een aantal specifieke uitdagingen. “Ik leg mezelf een gezonde druk op”, zegt hij. “Het komt erop aan om alles op poten te zetten en, onder de knie te krijgen. Daarna zullen we werken aan onze financiële strategie en onze business optimaliseren. Ik heb in het verleden geleerd dat als je zorgt voor stevige fundamenten, je bedrijf een periode van versnelde groei relatief makkelijk aankan.”

De eerste maanden bij LCL gaven De Craene alvast een positieve indruk. “De sfeer is heel collegiaal”, zegt hij. “Je merkt dat iedereen hier hetzelfde doel voor ogen heeft: de hoofdrol spelen op de Belgische datacentermarkt.”

Steve De Craene studeerde toegepaste economie en boekhoudkunde aan de Universiteit Antwerpen en heeft een MBA in General International Management van de Vlerick Business School. Als hij niet aan het werk is, leest hij graag een boek en kan je hem vinden in de tuin.
 
Deel deze pagina