SAVACO wil klanten met sterke eisen omtrent Business Continuity voor bepaalde cruciale applicaties nog beter bedienen. Om te allen tijde operationeel te blijven is het noodzakelijk dat hun data zijn opgeslagen in een back-up data center. Daarnaast laat een tweede data center SAVACO toe om een breder aanbod van cloud services uit te bouwen.

In 2014 ging SAVACO op zoek naar een partner die deze noden kon invullen. In de zomer viel de keuze definitief voor ons. Het tweede data center van SAVACO is vandaag operationeel in onze vestiging in Diegem. Het dagelijks beheer ligt volledig in handen van het Kortrijks bedrijf.


 

Vraag en aanbod 
SAVACO keek uit naar een professioneel state-of-the-art data center met topvoorzieningen op vlak van elektriciteit en koeling in regio Brussel. Dat alle grote telecomoperatoren in de regio aanwezig zijn, was een essentiële parameter in het beslissingsproces. Een private, rechtstreekse lijn tussen het data center van SAVACO in Kortrijk en eentje in Brussel, was een andere belangrijke vereiste.

Onze vestiging in Diegem voldoet perfect aan deze eisen, vindt SAVACO’s CEO, Carl Sabbe. Hij schat LCL in als een professionele organisatie met de persoonlijke benadering van een kmo. Dat de gesprekken op directieniveau zeer vlot verliepen heeft de keuze voor onze expertise en infrastructuur ook sterk beïnvloed, klonk het. De bedrijfsprofielen van beide bedrijven matchen bovendien zeer goed.

Win-win 
Niet alleen SAVACO wint met deze samenwerking, ook wij zien de voordelen in van hun aanwezigheid in ons data center in Diegem. We vonden in SAVACO een partner met een aanbod dat onze klanten zeer kan interesseren: private cloud diensten.

Overweegt u zelf de overstap naar de cloud? Dan brengen wij u graag in contact met deze cloud provider. Neem contact op met uw vaste contactpersoon bij LCL en wij doen de rest!

Deel deze pagina: