Waarom had RealDolmen nood aan een tweede datacenter?

Bert Verboven, Service Delivery Manager bij RealDolmen: "RealDolmen biedt sinds een drietal jaar datacenter-diensten aan. Onze klanten rekenen op high availability oplossingen en in dat opzicht is een tweede datacenter noodzakelijk. Het is een grote investering om een partnership met een tweede datacenter aan te gaan, vandaar dat we dat niet meteen vanaf dag 1 gedaan hebben. Maar nu was de tijd er rijp voor."

Vanwaar de keuze voor LCL? En waarom kozen jullie specifiek voor het datacenter in Aalst?
Conny Van den Steen, Domain Manager Cloud bij RealDolmen: "Zowat een jaar geleden selecteerde RealDolmen een aantal Belgische datacenters en onderwierp hen aan een grondige screening. We hadden verschillende vereisten. Zo waren we op zoek naar een onafhankelijk datacenter dat in België gevestigd is. Verder moest het datacenter over een bepaalde maturiteit beschikken en een goede geografische ligging hebben. De meeste datacenters zijn op of rond de Brusselse ring gelegen, zo ook ons eerste datacenter. Door te kiezen voor een tweede datacenter in een andere regio kunnen onze klanten in geval van grote calamiteiten rekenen op een disaster recovery oplossing. Met zijn nieuwe datacenter in Aalst voldeed LCL het beste aan al deze criteria, vandaar onze keuze." 

Hoe is de oplevering verlopen?
Bert Verboven, Service Delivery Manager bij RealDolmen: "Aan het begin van de zomer had een aantal van onze klanten een hoge beschikbaarheidsoplossing nodig, dus er moest snel geschakeld worden. LCL is heel flexibel op onze vraag ingegaan. Na twee weken was de connectiviteit geregeld, en nog twee weken later waren we volledig operationeel. Naar datacenter-normen is dat heel snel, dus we zijn zeker tevreden over dit kersverse partnership met LCL."
Deel deze pagina: