Abdellah Mahlous heeft de opleiding tot  ‘Accredited Tier Designer’ van het Uptime Institute in Londen succesvol afgerond. Het Uptime Institute is een internationale onafhankelijke datacenter-adviesorganisatie, die zich richt op het verbeteren van de prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur. Samen met een aantal datacenters, ontwikkelden zij de industriebepalende Tier-classificaties, die de mate van redundantie van een datacenter bepalen.Tijdens de technische opleiding, geeft het Uptime Institute instructies over de praktische toepassing van de Tier-standaarden. Het doel van de cursus is om zelf rekening te kunnen houden met de Tier-regels bij het ontwerp, de bouw of het beheer van datacenters.

Naast operations manager is Abdellah nu ook officieel ‘Accredited Tier Designer’. LCL heeft dus een eigen expert in huis op het vlak van Tier-design. Dat biedt veel voordelen. Een beter inzicht in de Tier-design criteria helpt Abdellah om de operationele efficiëntie te verbeteren, de kennis van zijn team te vergroten en de bedrijfsrisico’s te verminderen.“Er bestaan veel misvattingen over de Tier-classificaties”, zegt Abdellah. “Dankzij deze opleiding is het voor mij duidelijk waar de accenten precies liggen, en waar je echt rekening mee moet houden. Ik kan nu zelf onze datacenterplannen evalueren op de Tier-criteria en weet waaraan we moeten voldoen om onze Tier 3-certificatie te blijven behouden.”

LCL vindt het belangrijk om te investeren in het verbreden van de kennis van haar medewerkers. De datacenterwereld is voortdurend in beweging en het is dan ook noodzakelijk om zelf mee te evolueren.
 
Deel deze pagina