Een nieuw gezicht bij LCL dat je zeker moet leren kennen: Mahmoud Hammad hoort vanaf nu bij het Critical Infrastructure Team. Na te werken als werktuigbouwkundig ingenieur in Libanon en Equatoriaal-Guinea, het we Mahmoud welkom bij LCL als onze nieuwe Critical Infrastructure Engineer. Ontdek hoe Mahmoud zijn verhuis naar België en zijn eerste job ervaart, en hoe hij hoopt zijn kennis van koelsystemen nuttig in te zetten.

Een nieuw begin

Mahmoud verhuisde in oktober 2022 naar België met zijn vrouw. Alsof verhuizen naar een nieuw land een leven niet genoeg verandert, breidde Mahmouds gezin al snel uit met de geboorte van hun eerste zoon. Nieuw huis, nieuwe baby, dus de volgende stap was een nieuwe job, die Mahmoud gelukkig vond bij LCL. "Ik was erg enthousiast en dankbaar voor mijn eerste dag bij LCL, maar ook een beetje nerveus omdat het mijn eerste werkervaring in België is", deelt Mahmoud. Zijn aanvankelijke zenuwen verdwenen snel dankzij het warme onthaal van zijn nieuwe collega's. "Eerlijk gezegd, na de eerste tien minuten waren ze weg. Ik voelde me zo welkom, bijna alsof ik een oude vriend was, en dat hielp me meteen te ontspannen."

Mahmoud betrad onbekend terrein. "De datacentersector is nieuw voor mij. In Libanon en Equatoriaal-Guinea werkte ik aan het ontwerpen van sites, onderhoud en engineering voor verschillende soorten gebouwen, van ziekenhuizen tot commerciële centra tot woonhuizen. Dat omvatte alles: koeling, loodgieterswerk, brandbestrijding, drainage, zwembaden, maar koelsystemen waren altijd mijn specialiteit. Ik heb zelfs gewerkt aan het huis van de president van Equatoriaal-Guinea, maar een datacenter is van een andere orde."

De inzet is hoger bij LCL, waar precisie in koeltechnologie een cruciale rol speelt in de betrouwbaarheid van de diensten die aan klanten worden geleverd. "Het is een heel ander verhaal, de koelsystemen hier zijn veel groter en geavanceerder dan alles waarmee ik vroeger heb gewerkt."

Mahmoud Hammad

Toegewijd aan LCL

Hoe is Mahmoud uiteindelijk bij LCL terechtgekomen? “Ik zag een bericht online en voelde dat ik moest solliciteren. Koelsystemen al mijn expertise waren en ze een belangrijk onderdeel zijn van de infrastructuur van datacenters, dus vandaar." Maar zelfs dan was hoe Mahmoud zich een datacenter voorstelde heel anders dan wat hij nu ziet. “Omdat het erg heet is in Afrika, zijn koelsystemen natuurlijk wijdverspreid. De koelsystemen hier zijn veel groter en technologisch geavanceerder dan alles waarmee ik eerder heb gewerkt. Vooral die in de nieuwe gebouwen bij LCL Brussels-West zijn bijvoorbeeld fascinerend." Mahmoud ziet ook LCL's constante focus op energie-efficiëntie als een groot pluspunt.

Mahmouds rol bij LCL is veelzijdig. Naast het monitoren van koelsystemen is hij verantwoordelijk voor regelmatige controle van apparatuur, het waarborgen van operationele betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en het plannen van preventief onderhoud. "Ik hoop mijn ervaring te gebruiken om een goede uptime voor onze klanten te garanderen en indien nodig de juiste oplossingen te bieden. Ik wil hen tevreden houden, samen met mijn geweldige nieuwe team", verklaart hij, terwijl hij zijn toewijding aan zijn rol en team toont. En ik wil ook mijn kennis uitbreiden. Als ingenieur is elke dag een leermogelijkheid, want er zijn elke dag nieuwe innovaties.”

Verkenning van België

De beslissing om naar België te verhuizen werd gedreven door de wens voor een betere toekomst voor zijn gezin. "In Equatoriaal-Guinea maakte het gebrek aan technologie het moeilijk om werk te vinden en daar te leven, ondanks dat ik in de hoofdstad woonde. Zelfs ziekenhuizen hebben niet de juiste uitrusting", vertelt Mahmoud. Met zijn Palestijnse achtergrond bood ook terugkeren naar Libanon niet veel zekerheid. Dit bracht hem en zijn vrouw ertoe een veiligere, meer stabiele omgeving in België te zoeken. "Het is een goed land met een sterk onderwijssysteem en gezondheidszorg", voegt hij toe.

Mahmoud is van plan hier te blijven. “Het was in het begin moeilijk, maar elke dag wordt het makkelijker. De taal is de grootste uitdaging. Helaas, spreken ze op elke plek waar ik heb gewoond een andere taal”, lacht Mahmoud. “Ik zal lessen blijven volgen, maar ik moet ook genoeg oefenen met mijn collega’s.” Bij LCL voelt Mahmoud zich echt thuis: “Dankzij LCL voelt het alsof ik een familie heb in België. Ik vind het echt leuk om iedereen te leren kennen en af en toe een gezellige afterwork te hebben.”

Buiten het datacenter geniet Mahmoud ervan om België te verkennen: “Ik hou ervan om nieuwe steden en nieuwe plaatsen te ontdekken, bijna elk weekend proberen we iets nieuws te bezoeken. Ik besteed veel tijd aan onderzoek op Google en Instagram om uit te zoeken waar we naartoe kunnen.” Mahmoud is het liefst in de natuur, maar bezoekt ook veel steden. “Dinant vind ik een echte aanrader, omdat het een beetje van alles heeft: bergen, de rivier, mooie gebouwen...” Je kunt Mahmoud vragen naar alle beste tips voor een staycation, en er staat nog meer op planning: “Aangezien ik nu in Boom woon, moet ik misschien volgend jaar Tomorrowland ontdekken?”

Deel deze pagina: