Sinds kort is het nieuwe, hoogwaardige datacenter van LCL operationeel.
Naast vestigingen in Diegem en Antwerpen, heeft LCL nu ook een kwalitatief hoogstaand datacenter in Aalst.Geografische spreiding
Begin 2012 ging LCL over tot de aankoop van een datacenter in Aalst. Hiermee wil LCL de regio ten westen van Brussel en Oost- en West-Vlaanderen van dienst zijn. LCL koos bewust voor een geografische spreiding van zijn datacenters. Wanneer er zich in een bepaalde regio onderbrekingen in de stroomvoorziening of andere storingen zouden voordoen, dan kunnen klanten rekenen op de disaster recovery oplossingen van LCL. Met deze geografische spreiding bekleedt LCL een unieke positie binnen de markt van de datacenters.

Het nieuwe datacenter in Aalst beschikt over de meest recente technologieën en heeft een oppervlakte van 1200m², die kan worden uitgebreid tot 2500m². Momenteel zijn reeds vijf belangrijke telecom-operatoren (Belgacom, Eurofiber, Telenet, Evonet en Syntigo) op het datacenter aangesloten en worden twee grote klanten bediend.

Optimale beveiliging
Om te komen tot een hoogwaardig datacenter dat aan de strenge kwaliteitseisen voldoet, investeerde LCL fors in een aantal aanpassingen van het aangekochte gebouw. Zo werd het koelsysteem van het datacenter verbeterd. Terwijl er in het verleden een airconditioningsysteem aanwezig was dat gebruik maakte van buitenlucht, werd het gebouw nu voorzien van een koelsysteem dat de binnenlucht hercirculeert. Op die manier wordt vermeden dat luchtverontreiniging het datacenter kan binnendringen. Als tweede aanpassing zorgde LCL voor een tweede stroomgenerator en een dieseltank van 10 000 liter, waardoor het datacenter – in geval van een stroomonderbreking – drie volledige dagen onafhankelijk van het elektriciteitsnet kan blijven functioneren. Daarnaast optimaliseerde LCL de beveiliging van het datacenter, werd het toegangssysteem aangepast en kwam er een omheining rond het gebouw. Tot slot werden de zogenaamde ‘meet me rooms’ van bekabeling voorzien.

Met dit aanbod van drie kwaliteitsvolle, carrier neutral datacenters wordt LCL nu één van de grootste spelers op de Belgische markt.
Deel deze pagina: