Fase 2 van de uitbouw van het datacenter van LCL in Diegem is ingezet. In een eerder filmpje zag u al hoe een team van experts met sloophamer en koevoet losgelaten werd op het bijgebouw in de Kouterveldstraat in Diegem.

De afbraakwerken zijn inmiddels achter de rug. Op dit ogenblik wordt 700 m² aan extra datacenterinfrastructuur voor bestaande en nieuwe klanten geïnstalleerd.


 

LCL blijft volop inzetten op groei. Na de uitbouw van haar datacenter in Aalst van 1.200 m² naar 1.500 m² in 2014 is dit jaar de vestiging in Diegem aan de beurt. LCL heeft voor deze verbouwing een totaal van ongeveer € 2.500.000 aan investeringsuitgaven begroot.
 

In het gebouw naast het huidige datacenter van LCL waren een aantal data centeractiviteiten van Level 3 Communications ondergebracht. Het einde van dat huurcontract zette voor LCL de deur wagenwijd open voor de bijbouw van eigen nieuwe datacenterinfrastructuur. Het vrijgekomen gebouw biedt ruimte aan tenminste 300 racks. Dit is een uitbreiding van meer dan 30% van het huidige datacenter.

Deel deze pagina: