Mediahuis , het moederhuis van de krantentitels Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, De Standaard en Het Belang van Limburg, heeft LCL in Diegem gekozen als locatie voor één van zijn twee datacenters.
Mediahuis koos voor LCL vanwege de hoge mate van professionalisme van het Management en Operations team, de neutraliteit op het vlak van carriers, vendors en cloud providers, en de uitbreidingsmogelijkheden.
De hoofdzetel van Mediahuis ligt in Antwerpen, zijn twee datacenters in Groot-Bijgaarden.
In maart verhuist één van deze datacenters naar LCL in Diegem, waar de data en servers in een private client room worden ondergebracht.


Ook Tobania , totaalaanbieder van ICT-oplossingen en managed services, doet voortaan beroep op LCL voor datacenterinfrastructuur voor haarzelf en haar klanten.
Het bedrijf geeft haar beide eigen datacenters op.
Tobania maakt van de gelegenheid gebruik om te evolueren naar gloednieuwe converged server-technologie. Daardoor verhoogt het bedrijf de bedrijfszekerheid voor haar klanten nog meer.
Tobania’s nieuwe racks bij LCL worden dus gevuld met gloednieuwe servers met converged server-technologie. Deze servers zijn specifiek geoptimaliseerd voor zaken zoals virtualisatie, routing en data storage, door de software die ervoor geschreven is.
De nieuwe technologie biedt de klanten van Tobania meer stabiliteit en een eenvoudiger beheer. Ze beantwoorden ook aan de verwachtingen in het kader van een hybride cloud-model. Meer dan 150 klanten zullen de komende maanden verhuizen naar LCL, een verhuis die ze niet zullen merken.
Deel deze pagina: