Gezamenlijke inspanningen zullen leiden tot ongeëvenaarde dataverwerking

In de aanloop naar NAB 2022 kondigt MainStreaming – toonaangevend leverancier van videostreamingdiensten – vandaag zijn partnerschap aan met de datacenterprovider LCL, gevestigd in België. Met deze samenwerking zal MainStreaming de overdracht van streaminggegevens laten verlopen via de vijf onafhankelijke datacenters van LCL naar miljoenen gebruikers: alle eindgebruikers van LCL-klanten in heel Europa. 

Als datacenterprovider is LCL niet alleen actief in de wijze waarop de gegevens van zijn klanten worden opgeslagen, maar ook met de manier waarop die gegevens de hub doeltreffend en efficiënt kunnen binnenkomen en terug verlaten. Door samen te werken met MainStreaming kunnen ze zorgen voor een optimale efficiëntie en betrouwbaarheid van hun diensten – zeker als het gaat om de afhandeling van videostreams, de belangrijkste focus van MainStreaming, dat zich onderscheidt van generieke CDN's door hun videogerichte benadering van dataverwerking.  

Het resultaat is dat MainStreaming videostreaming van uitzendkwaliteit zal bieden voor LCL, waarbij een 10-bit digitaal signaal wordt behaald met een ruisverhouding van >60 dB voor alle belangrijke formaten, met een resolutie gelijk aan of hoger dan de traditionele 560 tv-lijnen. Deze videokwaliteit aanbieden met betrouwbare overdracht over het netwerk en een naadloze levering aan het publiek vormt de kern van de diensten die MainStreaming aanbiedt. Zo kunnen zij een veel hogere kwaliteit en zekerheid bieden dan concurrenten door het gebruik van adaptieve algoritmen in de vorm van hun Intelligent Media Delivery Platform (iMDP). Dankzij het iMDP kan MainStreaming in real time geautomatiseerde beslissingen nemen op basis van een continue stroom van meetgegevens over zowel het netwerkverkeer als de vraag van de kijker/gebruiker, om te komen tot een geoptimaliseerde datapadkeuze gebaseerd op het efficiënt opvangen van een fluctuerende distributie van lage volumes naar piekvolumes. 

Het eindresultaat is een geoptimaliseerde gegevensaanvoer voor de eindgebruikers van de LCL-klant, wat op zijn beurt goed is voor de reputatie van LCL zelf. 

Robert van Beurden, Business Developer van LCL, zegt dit over de samenwerking: "Het kan gemakkelijk zijn om gegevens als fysiek onbegrensd te beschouwen, maar de waarheid is dat geografische nabijheid nog steeds een rol speelt bij het bepalen van de haalbaarheid en efficiëntie van een netwerk. LCL is gevestigd in België en bevindt zich in een ideale positie om aan de vraag van Parijs, Londen en Nederland te voldoen – wat de kosten verlaagt en de schaalbaarheid verhoogt voor al onze klanten.  Maar geografie alleen is niet voldoende. Door onze gunstige ligging te koppelen aan een streamingprovider die voorloper is in de manier waarop gegevens worden verwerkt en overgedragen, weten we dat we onze klanten de optimale oplossing bieden.

Hij gaat verder: "Bovendien worden milieuverdiensten vaak over het hoofd gezien, maar ze krijgen steeds meer erkenning in de markt. We hebben het geluk dat MainStreaming onze waarden op dit gebied deelt en algoritmen gebruikt die het energieverbruik in het hele netwerk tot 50% verminderen.

In een reactie op de samenwerking zegt Antonio Corrado, CEO van MainStreaming: "LCL wil een ecosysteem opzetten dat de ultieme dienstverlening aan hun klanten garandeert – en de toevoeging van MainStreaming als videoleveringsfacilitator in het ruimere netwerk is daarbij essentieel. LCL is vooruitstrevend in de manier waarop het probeert flexibel, aanpasbaar en wendbaar te zijn in de mogelijkheden die ze hun klanten bieden, en dat sluit perfect aan bij de filosofie die de kern vormt van de manier waarop MainStreaming zijn eigen technologieën heeft ontwikkeld."  

 

Over LCL

LCL biedt jarenlange ervaring op het gebied van datacenters en co-locatie. Het bedrijf heeft 5 onafhankelijke datacenters: in Aalst (LCL Brussels-West), Antwerpen (LCL Antwerp), Diegem (LCL Brussels-North), Gembloux (LCL Wallonia One) en Huizingen (LCL Brussels-South). Dankzij de inzet van zijn dynamisch team en een gereputeerde dienstverlening, is LCL uitgegroeid tot een bedrijf dat zijn diensten aanbiedt aan klanten die actief zijn in tal van verschillende sectoren.

Multinationals, kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen allemaal een beroep op de diensten van LCL. Klanten hebben de keuze tussen meer dan 40 providers én de LCL Cloud Exchange voor een optimale connectiviteit. Het bedrijf is Tier III-gecertificeerd en is conform de ISO 27001-, ISO 45001- en ISO 9001-normen. LCL omarmt ook resoluut duurzaamheid en is ISO 14001-gecertificeerd. Bovendien beschikt LCL over ISAE 3000- en ISAE 3402 type II-rapporten.

Over MainStreaming

MainStreaming® is een media delivery provider die ondernemingen, media en gamingbedrijven in staat stelt om de beste Quality of Experience te garanderen voor hun publiek, via haar revolutionaire technologie aangedreven door AI. Dit alles wordt verwezenlijkt dankzij zijn Intelligent Media Delivery Platform (iMDP), het eerste platform dat specifiek is ontworpen voor live en on-demand videodistributie. Het iMDP biedt volledige controle over het hele streamingproces en verbetert de netwerkefficiëntie, met uitzonderlijke betrouwbaarheid, net als de Quality of Service en een tastbare financiële en ecologische ROI.

Deel deze pagina: