M-team, de IT-partner van de onafhankelijke en neutrale ziekenfondsen, doet een beroep op LCL voor de veilige housing van haar gegevens. Begin oktober werden M-team en de Onafhankelijke Ziekenfondsen strategisch samengevoegd: M-team heet sindsdien MLOZ IT. Het bedrijf beheert 80 terabyte aan gegevens voor 370 kantoren in België. MLOZ IT nam zowel in Diegem als in Aalst client rooms van LCL in gebruik. Vanaf nu bevinden de data van MLOZ IT zich dus niet meer intern, maar op twee externe locaties. MLOZ IT koos hiermee uitdrukkelijk voor een veiligere datacenterinfrastructuur zonder zorgen.Nood aan vernieuwing: van interne naar externe opslag
MLOZ IT had tot voor kort een intern data center in Anderlecht dat het zelf managede. Dat data center bevatte zowel de ontwikkelomgeving als de productieomgeving van MLOZ IT. Na een doorlichting door de Controledienst voor de Ziekenfondsen (CDZ) bleek dat één data center niet voldoende was. MLOZ IT kreeg het advies om de productieomgeving en de ontwikkelomgeving fysiek helemaal te scheiden op twee verschillende locaties.
Het interne data center van MLOZ IT was aan vernieuwing toe en dat zou heel wat kosten met zich meegebracht hebben. Het bedrag om alle systemen te updaten werd geschat op zo’n 360.000 euro, en dat was dan nog geen Tier-3 omgeving. Het kwam in verhouding goedkoper en efficiënter uit om alle gegevens extern te beheren.

LCL als externe partner: Belgisch, gecertificeerd, keuzevrijheid en begeleiding
MLOZ IT ging in gesprek met een aantal grote spelers op de data center-markt om een vergelijking te kunnen maken. LCL kwam daarbij als winnaar uit de bus. MLOZ IT heeft verschillende redenen om voor ons te kiezen.
Voor MLOZ IT is het belangrijk dat hun gegevens in België blijven. Het aanbod van drie Belgische data centers, de grote afstand ertussen en de snelheid van de gegevensoverdracht (minder dan 10 milliseconden), trokken hen over de streep.
Ook de Tier-3 certificatie, een veiligheidsstandaard die aanduidt dat waar mogelijk de systemen ontdubbeld zijn, vindt MLOZ IT belangrijk. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij MLOZ IT, net als bij LCL. Een andere reden waarom MLOZ IT voor LCL koos, is omdat de PUE (power usage effectiveness, de hoeveelheid energie die verbruikt wordt door het data center) van LCL tussen 1,5 en 1,7 ligt. Dat wil zeggen dat we heel energie-efficiënt zijn.

LCL is een carrier neutral data center, de klant heeft dus de volledige keuzevrijheid qua operator. Vast staat dat alle LCL data centers een ruim aanbod aan krachtige verbindingen aanbieden. Ook dat is belangrijk voor MLOZ IT, aangezien de klanten van de neutrale en liberale ziekenfondsen 24/7 vlot online toegang moeten krijgen tot hun dossier en alle mogelijke documenten moeten kunnen downloaden.
De verhuis werd grondig voorbereid gedurende een periode van acht maanden. De eigenlijke migratie van de data werd op twee dagen afgewerkt. MLOZ IT is heel tevreden over de samenwerking met LCL: de migratie van de gegevens is vlot verlopen. LCL heeft alles binnen de afgesproken termijn afgehandeld en heeft MLOZ IT uitgebreid bijgestaan bij de voorbereiding van de verplaatsing.
Deel deze pagina: