LCL Wallonia One breidt zonnepanelenpark uit

LCL Wallonia One gaat zijn zonnepanelenpark uitbreiden om meer energie op te wekken, deze op te slaan voor gebruik op de meest geschikte momenten en de overproductie te herverdelen op het elektriciteitsnet. Zo wil LCL zich herpositioneren als speler in de energiemix en niet meer alleen als consument. Gezien de uitdagingen op milieugebied en de stijgende energieprijzen moeten datacenters innovatieve oplossingen vinden voor de productie, het gebruik en de omzetting van de energie die zij opwekken.

3300 zonnepanelen op het terrein in Gembloux

Het zonnepanelenpark van Gembloux, opgericht in 2021, telt momenteel 2000 panelen die ongeveer 1 MW elektriciteit produceren. Deze productie wordt hoofdzakelijk ter plaatse gebruikt en de overproductie wordt terug verkocht aan de energieleverancier om naar andere verbruikers te worden getransporteerd.

LCL is voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. Daarom zal de vestiging in Gembloux haar zonnepanelenpark uitbreiden tegen de zomer van 2023. 1300 panelen worden toegevoegd aan de bestaande 2000 en zullen 600 KW extra produceren.

De vestiging van LCL in Gembloux maakt momenteel maximaal gebruik van lokaal geproduceerde energie. Op termijn zal het overschot aan energie dat door de uitbreiding van het zonnepanelenpark op het terrein wordt geproduceerd, gedeeltelijk worden opgeslagen zodat het kan worden gebruikt wanneer de panelen geen elektriciteit meer opwekken.

lcl solar park

LCL herpositioneert zich als speler in de energiemix 

Door meer energie op te wekken dan het nodig heeft, door de overtollige energie van de zonnepanelen op te slaan en in het net te injecteren, wil LCL Wallonia One zich positioneren als een energieproducerende speler op het net en niet alleen als verbruiker. Dankzij de lokale opslagoplossingen zal LCL Wallonia One kunnen deelnemen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet door energie te leveren aan de distributeurs. 

LCL is altijd op zoek naar innovatieve ideeën

LCL zoekt eveneens nieuwe oplossingen om de warmte die de servers in de computerzalen produceren te hergebruiken.

Voor de aanleg van een warmtenet voor de distributie van de warmte van het datacenter is het belangrijk dat organisaties met een constante behoefte aan warmte met elkaar worden verbonden.

Ook de opslag van de geproduceerde elektriciteit is een uitdaging, gezien de schaarste aan de grondstoffen die noodzakelijk zijn voor de productie van batterijen. Toch lijkt er een nieuwe kans te ontstaan met de opwekking van groene elektriciteit uit waterstof en brandstofcellen. Waterstof staat al langer bekend als een milieuvriendelijke energiebron.

Door de algemene prijsstijging van andere energiebronnen kunnen sommige steeds efficiëntere technologieën nu in overweging worden genomen.

Een engagement voor het milieu ten voordele van zijn klanten

De inspanningen van LCL om zich in België te positioneren als leider op het vlak van duurzame ontwikkeling komen onze klanten ten goede die - door te kiezen voor de door LCL aangeboden oplossingen - nu koolstofneutraal kunnen zijn zonder de zware kosten van de noodzakelijke investeringen te moeten dragen. 

solar park lcl
Deel deze pagina: