Het datacenter te Gembloux is vanaf nu ISO 14001, ISO 45001 en ISO 9001 gecertificeerd

Gembloux, Aalst, Antwerpen, Diegem en Huizingen, 4 november 2021 – Datacenterbedrijf LCL heeft op slechts vier maanden tijd het ISO 14001, het ISO 45001 en het ISO 9001 certificaat behaald voor zijn datacenter te Gembloux. LCL Wallonia One beschikte - net als alle andere datacenters van LCL - al over het ISO 27001 certificaat, de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Deze nieuwe certificaten bevestigen dat alle datacenters van LCL de best practices toepassen volgens de internationale normen voor milieumanagement, veiligheidsmanagement en kwaliteitsmanagement.

LCL Data Centers wist jaren geleden al dat rapporten en certificaties belangrijk waren en dat is nu nog steeds het geval. Dankzij een neutrale, externe beoordeling van een onafhankelijke instantie kan LCL bewijzen dat zijn datacenters voldoen aan de vooropgestelde normen en eisen van de markt. Deze nieuwe ISO 14001, ISO 45001 en ISO 9001 certificaten voor LCL Wallonia One, tonen aan dat het datacenter te Gembloux (provincie Namen) werkt volgens de internationale normen voor milieumanagement, veiligheidsmanagement en kwaliteitsmanagement.

Laurens van Reijen, Managing Director van LCL Data Centers: ‘Certificatie is enorm belangrijk. Het maakt deel uit van corporate governance, zeker voor een datacenter. Met andere woorden: doordat wij deze certificaties halen, gelden deze ook voor onze klanten wiens ICT-infrastructuur in onze datacenters gehuisvest wordt en ontzorgen wij hen dus. Ontzorging van onze klanten, ook via een uitgebreide serviceverlening, is dan ook erg belangrijk voor LCL.’

Drie maal gecertificeerd in slechts vier maanden tijd

LCL Wallonia One was op amper vier maanden tijd ISO 14001, ISO 45001 en ISO 9001 gecertificeerd. Dit is bijzonder snel. De certificering gebeurde door een onafhankelijk certificatiebureau. LCL Wallonia One ontving eerder ook al het ISO 27001 certificaat.

‘BSI heeft ons datacenter te Gembloux in een recordtijd kunnen certificeren. Dit toont aan dat de juiste processen er voor het grootste deel al waren. Ze moesten enkel nog objectief vastgesteld of met andere woorden gecertificeerd worden. We kunnen nu met trots zeggen dat al onze vijf datacenters volledig gecertificeerd zijn’, zegt Quality Manager bij LCL, Mieke Germonprez.

De drie behaalde certificaten zijn verschillend van elkaar. LCL toont met het ISO 14001 certificaat dat het veel belang hecht aan milieu en sustainability. Zo lag LCL in januari 2021 mee aan de basis van het Klimaatneutraal Datacenter Pact, een vrijwillig initiatief om alle datacenters in Europa tegen 2030 klimaatneutraal te maken. Dit kwam er ter ondersteuning van de Europese Green Deal. Zo zette LCL onder andere al in op het gebruik van groene stroom en continue monitoring van het stroomverbruik om energieverlies op te sporen. LCL Wallonia One heeft ook een zonnepark ter beschikking van 1 MW dat energie opwekt.

Het ISO 45001 certificaat bewijst op zijn beurt dat LCL Wallonia One de nieuwe internationale norm voor professionele gezondheid en veiligheid volledig volgt. LCL heeft altijd al sterk ingezet op veiligheid met als doel om arbeidsongevallen, incidenten en gezondheidsproblemen te voorkomen, maar de afgelopen jaren heeft het datacenterbedrijf hier extra de nadruk op gelegd.

Tot slot, laat het ISO 9001 certificaat zien dat het datacenter van LCL in Gembloux beantwoordt aan de internationale standaard qua kwaliteitsmanagementsysteem. Dit certificaat past volledig binnen de customer intimacy strategie van LCL. ‘Bij LCL zetten we steeds in op de hoogste kwaliteit. Het is belangrijk dat we onze klanten goed kennen en weten wat hun verwachtingen zijn. Daarom houden we regelmatig bevragingen. Zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we onze dienstverlening optimaliseren om nog beter te kunnen beantwoorden aan hun noden’, aldus nog van Reijen.

Deel deze pagina: