Alle zeilen stonden op 22 juni 2023 strak op onze 6de LCL North Sea Regatta. Veel sportief plezier aan boord van de 25 zeilschepen (en aan wal) – de professionele connecties zijn weer stevig aangehaald. We zijn ook trots dat de impact van het event nog verder reikt dan het plezier en de herinnering van die bijzondere dag. Met dank aan alle sponsors haalden we €5.000 op voor het goede doel vzw (W)onderweg.

Elke week begeleidt (W)onderweg 92 normaal en hoogbegaafde personen met een autismespectrumstoornis (ASS). “Creativiteit en sociaal contact zijn twee rode draden in onze werking”, zegt oprichtster Katrien De Meurechy. “Onze kunst- en kookateliers halen de talenten van onze gasten naar boven en zijn meteen ook de veilige omgeving die ze nodig hebben om contact te leggen.”

“Dat personen met autisme altijd en overal liever op zichzelf zijn, is een misverstand”, vult coördinator en begeleider Hans Pacquée aan. “Waardering voor wat ze creëren in ons schilder-, beeldhouw- of foto-atelier doet wonderen. De meesten zijn in de wolken als er een werk van hun wordt ontleend via onze kunstuitleen.”

Dankzij onze sponsors kan (W)onderweg materiaal aankopen voor hun creatieve ateliers waardoor de financiële drempel voor iedereen zo laag mogelijk blijft.

(W)Onderweg Regatta 2023
Deel deze pagina