CONTEXT

Destiny is een bedrijf dat veilige cloudcommunicatie-oplossingen aanbiedt, vooral gericht op de kmo-markt. Het telecombedrijf uit Zaventem telt ondertussen meer dan 350 werknemers in België, Nederland en Frankrijk. Daan de Wever startte het bedrijf in 2008, samen met zijn broer Samuel. In 2019 werd hij door Data News verkozen tot ICT Personality of the Year. Sinds zijn oprichting groeide de cloud- en telecompartner enorm, mede door verschillende overnames. De jaaromzet bedroeg in 2019 85 miljoen euro.UITDAGING

“In de beginjaren, rond 2008, was Destiny op zoek naar een adequate en beveiligde omgeving om haar cloud-infrastructuur onder te brengen”, zegt Tim Schmit, Manager Presales & Product Marketing bij Destiny. “Vanwege onze groei hadden we nood aan een datacenter voor het plaatsen van onze apparatuur. Daarbij was het een vereiste om een optimale continuïteit te kunnen verzekeren aan onze klanten. Een zo hoog mogelijke uptime is voor Destiny cruciaal en daarom wilden we samenwerken met een datacenter van de beste kwaliteit.”

RESULTAAT

“We kozen voor LCL als datacenterpartner omwille van zijn betrouwbaarheid”, zegt Schmit. “Betrouwbaarheid op vlak van onder meer redundantie, en ook wat veiligheid betreft. Klanten hechten daar zeker belang aan, bijvoorbeeld in het kader van hun eigen iso-certificering. Ook dat er bij LCL geen exclusiviteit geldt qua telecomoperatoren was belangrijk voor ons. Dat biedt flexibiliteit en mogelijkheden. De prijs-kwaliteitverhouding zit bij LCL zeker goed.”

“We merken ook dat het een lokale speler is die inzet op dicht bij de klant staan. Dat faciliteert de communicatie en de dagelijkse werking. Ze komen niet over als een grote corporate, maar eerder als een kleiner, gespecialiseerd bedrijf. Ze zijn bereikbaar en flexibel en hanteren een ‘can-do mentality’. Bij het bekijken van wat we konden outsourcen, bleek het al snel een ‘no brainer’ om ons datacenter over te laten aan een specialist zoals LCL, die ons kan helpen bij het housen van onze infrastructuur. LCL is een erg belangrijke strategische partner geworden van Destiny.”

ADDED BUSINESS VALUE

+ Hoogst mogelijke continuïteit verzekerd
+ Garanties met betrekking tot veiligheid
+ Mogelijkheid tot uitbreiding op vlak van ruimte
 
Deel deze pagina: