Antwerpen, Aalst, Diegem, Gembloux en Huizingen, 21 maart 2022 - Datacenterspecialist LCL heeft zijn datacenter te Antwerpen, LCL Antwerp, helemaal gerenoveerd. De totale investeringskost over de voorbije 5 jaar bedraagt 1,3 miljoen euro. LCL installeerde onder meer als proefproject een natuurlijke moswand in de ontspanningsruimte voor personeel en bezoekers. Deze draagt bij tot een zuivere lucht in het datacenter. LCL Antwerp is nu volledig klaar om zijn klantenbestand verder uit te breiden in de Antwerpse regio.

In totaal heeft LCL Data Centers over de voorbije 5 jaar 1,3 miljoen euro geïnvesteerd in zijn datacenter te Antwerpen. Deze investering heeft ervoor gezorgd dat het datacenter over extra ruimte en de nieuwste technologie beschikt. LCL Antwerp heeft nu ook een gezellige ‘cosy area’ waarin bezoekers en klanten kunnen werken of ontspannen, een moderne vergaderruimte en nieuwe kantoren voor het welbevinden van zijn medewerkers.

Werken over de jaren heen in LCL Antwerp

LCL Data Centers heeft de afgelopen jaren voor zijn datacenter te Antwerpen vooral de focus gelegd op duurzame renovatie. Zo heeft de datacenterspecialist in 2016 de elektrische installatie totaal vernieuwd voor zo’n €620K. Amper twee jaar later bereikte het datacenter in Antwerpen zijn maximumcapaciteit. Daarom investeerde LCL toen zo’n €210K in een extra datacenterruimte van 200 m². Het hele datacenter is in totaal zo’n 500 m² groot. Als sluitstuk van de investeringen, kreeg dit datacenter nu een vernieuwde look & feel met een cosy area, een nieuwe vergaderzaal en kantoren. Dit was goed voor een investering van zo’n €350K.

Cosy area

Recentste vernieuwingen met focus op duurzaamheid

Recent heeft LCL Antwerp er dus een cosy area, moderne vergaderruimte en nieuwe kantoren bijgekregen.

De cosy area is volledig ingericht met oog voor duurzaamheid- een onderwerp dat LCL hoog in het vaandel draagt. LCL heeft bewust een beroep gedaan op partners die dezelfde visie hebben. Sommige partners beschikken – net als LCL – over het ISO 14001. Dit betekent dat hun manier van werken overeenstemt met de standaardeisen voor milieumanagement. De akoestische panelen tussen de bureaus zijn vervaardigd uit petfelt en kunnen gerecycleerd worden. Ook het hout voor de kasten komt oftewel van een duurzame bron oftewel is het gerecycleerd. Daarnaast maakt het bedrijf dat het tegelplafond voorzien heeft altijd gebruik van materialen met lage emissies. Bovendien is er ook een natuurlijke moswand in de wandkast als proefproject. Deze wand zorgt ervoor dat LCL’s ecologische voetafdruk verkleint door extra lucht te produceren en het aantal vervuilende deeltjes in de lucht te verminderen. Deze ruimte bestond vroeger niet en is bijgebouwd. 

Johan Overloop, Data Center Facilities Manager bij LCL Data Centers: ‘De cosy area biedt onze klanten de mogelijkheid om op een rustige plaats buiten het datacenter verdere controles en programmaties te doen. Het is een gezellige en rustige omgeving waar ze in alle stilte kunnen werken. De ruimte is voorzien van alle comfort, zowel op technologisch vlak met wifi en stekkers voor elektronische toestellen, als op menselijk vlak met drankjes en voldoende zitplaatsen. Voor de werknemers is er een aparte ruimte waar ze de nodige tools ter beschikking hebben om alle datacenters te monitoren. Ook daar is rekening gehouden met comfort en connectiviteit.’

Daarnaast beschikt LCL Antwerp over een moderne vergaderzaal waar zowel interne meetings met medewerkers van LCL als externe vergaderingen met klanten en prospecten gehouden worden.

Meeting Room LCL Antwerp

Tot slot, is het kantoor voor een achttal medewerkers helemaal vernieuwd met het oog op hun welzijn.

Laurens van Reijen, managing director van LCL Data Centers, verklaart: ‘In LCL Antwerp  genieten niet alleen onze eigen medewerkers, maar ook onze bezoekers, klanten en prospecten, van een aangename omgeving. We vinden het ontzettend belangrijk om onze ‘customer intimacy’-strategie door te trekken in al onze datacenters. Dit maakt de omgeving warm en herkenbaar voor onze bestaande en potentiële klanten. Bovendien bieden we ook hier bezoeken aan van ons datacenter. Zo zien potentiële klanten hoe rigoureus we alles ordelijk en netjes houden, en in welke omgeving hun infrastructuur terecht zou komen.’

Met de investeringen van de afgelopen jaren, kan LCL weer bijkomende klanten uit de regio aantrekken die hun IT-infrastructuur in LCL Antwerp willen herbergen.

Officies LCL Antwerp
Deel deze pagina: