LCL is het hart van de Belgische connectiviteit

Aalst, Antwerpen, Diegem, 2 oktober 2019 – LCL Data Centers is het eerste Belgische datacenterbedrijf dat aansluit op DCspine. Concreet kunnen de klanten van LCL hiermee snel een betrouwbare, schaalbare en flexibele connectie opzetten. LCL België breidt zijn aanbod zo opnieuw uit en vormt meer en meer het hart van de Belgische connectiviteit.
 
Door de DCspine-technologie te implementeren in onze datacenters, geven we onze klanten opnieuw bijkomende connectiviteitsvoordelen ”, aldus Laurens van Reijen, CEO van LCL. “ Connectiviteit is gewoon belangrijk. Het bepaalt de snelheid van werken, niet alleen voor medewerkers maar ook voor bijvoorbeeld online shoppers die in een webshop iets proberen te bestellen. LCL zet maximaal in op connectiviteit, dus we zijn blij dat we dit kunnen toevoegen aan ons aanbod.
 
DCspine is een spin-off van Eurofiber die twee jaar geleden werd opgericht in Nederland. Als centraal connectiviteitsknooppunt in het Belgische telecomlandschap, wilde LCL als eerste Belgische partij deze bijkomende connectiviteitsoplossing aan zijn klanten aanbieden. DCspine is immers een unieke technologie op de datacentermarkt. Begin november vinden er informatieve sessies plaats bij LCL, georganiseerd door Eurofiber en DCspine. 
 
Hoe werkt het?
 
Klanten van datacenterbedrijf LCL kunnen via de online portal van DCspine connecties aanvragen met andere datacenters die de technologie implementeerden. Ze boeken hiervoor dan concreet een ‘spine poort’. Op die manier kan men snel en makkelijk connecties maken met andere datacenters. 
 
Via DCspine is er de mogelijkheid om connecties flexibel aan te passen aan de specifieke behoeftes op dat moment. De minimumduur van de contracten bedraagt één dag. De connectiviteit kan ook instant opgeschaald worden, wanneer dat bijvoorbeeld acuut nodig zou zijn. 
 
Een connectie met een eigen karakter
 
LCL had al een breed telecomaanbod, waardoor klanten soms aanzienlijk wat besparen. Er zijn vandaag bijvoorbeeld 40 operatoren aangesloten in het LCL datacenter in Diegem. De mogelijkheid om te connecteren met DCspine bij LCL heeft echter specifieke voordelen. Zo biedt de krachtige DCspine-connectie schaalbaarheid en kan de oplevering zeer snel gebeuren. De connectie biedt ook oplossingen voor DDoS-bescherming. Die wapent je tegen Distributed-Denial-of-Service-aanvallen, een specifieke techniek van hackers om een site of dienst te laten vastlopen. 
 
Daarnaast maakt DCspine ook gebruik van de SD-WAN technologie. SD-WAN staat voor Software-Defined Wide Area Network. Dat is een soort van Software Defined Networking, toegepast op Wide Area Networks. Een snelle en flexibele technologie die zowel voor bedrijven als telecomproviders interessant is. Ze laat onder meer toe om verschillende vestigingen makkelijker aan te sluiten op een intern netwerk. 
 
Wij zijn blij dat we in ons ecosysteem van meer dan 40 operatoren de eerder gespecialiseerde DCspine kunnen opnemen ”, zegt van Reijen. “ Software Defined Networks zijn de toekomst voor transmissie in de telecommunicatiemarkt.
Deel deze pagina: