LCL datacenter herbergt een nieuw knooppunt van Colt in zijn datacenter in Diegem. Colt diversifieert en versterkt zijn volledige infrastructuur in een tweejarig project dat het Colt IQ Network naar Diegem brengt. Dit partnerschap zorgt ervoor dat internationale bedrijven in België via dat knooppunt in Diegem toegang krijgen tot het wereldwijde IQ Netwerk van Colt.Colt Technology Services voegt in België een node toe aan zijn IQ Netwerk. Het nieuwe knooppunt zal ondergebracht worden in het datacenter van LCL in Diegem. Dankzij dit partnerschap krijgen internationale bedrijven in België via dat knooppunt in Diegem toegang tot het wereldwijde IQ Netwerk van Colt.
 
In het centrum van de FLAP-steden
 
Colt Technology Services koos onder meer voor LCL omwille van zijn strategische ligging in Europa. Het datacenter van LCL in Diegem bevindt zich immers op een wereldwijd kruispunt, pal in het midden van de datacentermarkten van Europa met het hoogste debiet, namelijk Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs, of de zogenaamde FLAP-steden. Deze ligging is ook ideaal omdat ze dicht genoeg bij Brussel is en dus “vlakbij” heel wat klanten die veel bandbreedte nodig hebben.
 
Het nieuwe knooppunt zal de modernste technologie bevatten van het hele Colt-netwerk. Colt diversifieert en versterkt zijn netwerk ook in het kader van dit project. De capaciteit wordt uitgebreid om te anticiperen op een steeds sneller toenemend datavolume. Dit past binnen de strategie van Colt om meer kleinere maar wel performante, gedistribueerde knooppunten te hebben in plaats van minder maar grotere, centrale knooppunten.
 
In real-time je beschikbare bandbreedte aanpassen
 
Alle partijen die aanwezig zijn in het LCL datacenter in Diegem, zullen beroep kunnen doen op flexibele ‘on demand’-services op het IQ Netwerk van Colt. Concreet kunnen ze in real-time meer of minder bandbreedte reserveren. Colt’s diensten leveren waarde op voor veel gebruiksscenario's, waaronder kostenefficiënte bedrijfscontinuïteit, flexibele connectiviteit voor dringende en tijdelijke behoeften, het beheer van bandbreedtenoden en de verbetering van de eindgebruikerservaring in de cloud.
 
Tot slot, draagt dit partnerschap bij tot het LCL-ecosysteem van interconnectie, waarbij alle partijen in onze datacenters elkaar toegevoegde waarde bieden en samen aan co-creatie kunnen doen.
Deel deze pagina: