We houden van webshops, we willen zelfrijdende auto’s en de hulpdiensten werken met drones voor de eerste beelden van een ongeval. Het belang van connectiviteit in ons dagelijks leven wordt ontzettend groot.

Welk beeld roept de term connectivity bij jou op? Bij connectiviteit denken we vaak vooral aan het gemak van quasi overal aanwezige wifi. We googelen snel even het antwoord op een vraag die ons te binnen schiet, terwijl we wachten aan de kassa in de supermarkt. De verbinding tussen jou en het net.

Je kan het ook ruimer bekijken. Connectivity als wereldwijd netwerk van verbondenheid. Dat net is opgebouwd uit ontelbare knooppunten waarlangs je kan aansluiten op de data-highway. In België zijn de belangrijke knooppunten voor connectiviteit op één hand te tellen en LCL is bijzonder trots er daarvan twee gerealiseerd te hebben, met name LCL Diegem en LCL Antwerpen. Met meer dan 40 aanwezige telecomoperatoren in ons datacenter, zijn we haast een logische oprit naar de datasnelweg.

Tegenwoordig is er een immense hoeveelheid data en worden er continu nieuwe data gegenereerd. Deze opslaan is een belangrijk streefdoel, maar de grootste uitdaging is de uitwisseling van die data. Snel, betrouwbaar, veilig en flexibel. Bij LCL zijn we erin geslaagd uit te groeien tot een ecosysteem dat steeds sterker wordt. Het bewaken en verder uitbouwen van ons aanbod is de missie die ons dagelijks bezighoudt. Wil je rechtstreeks aansluiten op de backbone van het internet? Of wil je rechtstreeks connecteren met de cloud? Heb je specifieke telecomnoden? Je kan bij ons terecht.

Keuzevrijheid is ons stokpaardje en vandaar dat de keuze bij LCL groot is. Als bedrijf kies je de operator die het best bij je past en ook de operatoren vinden elkaar hier en connecteren onderling. Ons datacenter verbindt je met de wereld, maar blijft wel dichtbij. Er zijn LCL-datacenters op drie locaties in België. Groots in aanbod, maar toch persoonlijk qua aanpak. Heb je een vraag? We zijn bereikbaar en dichtbij. Je hoeft het niet altijd ver te zoeken.

Via LCL geniet je van de beste IT-oplossing, en die is niet voor iedereen hetzelfde. Het is er één op maat van jouw behoeften en situatie. Bij LCL kan je alle kanten op, en dat met een gerust hart. Bezoek een van onze connectivity-knooppunten en we wijzen je graag de weg naar jouw ideale IT-omgeving. De beste zorgen op vlak van veiligheid en continuïteit zijn daarbij inbegrepen.

Laurens van Reijen
Deel deze pagina: