Niemand merkte iets, en dus was het een eclatant succes. We hebben het over de migratie van LCL’s uninterruptible power supply (UPS) in LCL Brussels-West en LCL Brussels-North. “Samen met onze klanten groeien we en dus was er nood aan een stevige capaciteitsuitbreiding. De complexe operatie zorgt ervoor dat de redundantie voor onze klanten gegarandeerd blijft, terwijl we onze energie-efficiëntie opdrijven.”

“Ons aantal klanten groeit en onze klanten groeien. Die positieve evolutie maakte een ferme sprong in onze capaciteit in zowel LCL Brussels-North als LCL Brussels-West op korte termijn noodzakelijk”, zegt Steven Roelants, die zich als Facilities Project Manager de afgelopen maanden ontfermde over de indienstneming van de nieuwe UPS-systemen. “In LCL Brussels-West verdubbelen we de capaciteit naar 2x250kW telkens voor A- en B-feed. In LCL Brussels-North werd de capaciteit met een derde opgedreven naar 1500kW per feed met de mogelijkheid probleemloos uit te breiden naar 2400kW per feed.”

Extra investering

Ook al konden de bestaande UPS-systemen nog enige tijd dienen, toch koos LCL ervoor een extra investering te doen en een volledig nieuw systeem te installeren. Floris Smits, Project Department Manager: “Het gemakkelijkste zou geweest zijn om naast de bestaande UPS in LCL Brussels-North een bijkomend systeem te bouwen, maar we wilden ons op alle vlakken verbeteren. De klanten zitten nu gebeiteld met een state of the art redundant systeem, wij vermijden toekomstig oplapwerk en met een rendement tot 96% zijn de nieuwe toestellen effciënter.”

 

UPS
UPS

Energiezuinig

Dat zuiniger energiebeheer – een winst van om en bij de 4 procent in LCL Brussels-West en 8 procent in LCL Brussels-North –  vertaalt zich in een lagere PUE (power usage effectiveness) en draagt bij tot LCL’s ESG-doelstellingen.

De ‘gepensioneerde’ batterijen van LCL Brussels-West werden door een gespecialiseerde firma volgens de regels van de kunst gerecycleerd. Hetzelfde lot was de oudste helft van de batterijen in LCL Brussels-North beschoren. “De meest recente batterijen van de A-feed doen nu dienst in de B-feed, de vernieuwde A-feed kreeg een volledig nieuwe set redundante batterijen”, verduidelijkt Steven Roelants.

Geen impact

Zonder dat de klanten van LCL er iets van merkten, werd begin maart de nieuwe UPS in LCL Brussels-West in dienst genomen. Sinds eind mei is ook de geüpgrade UPS van LCL Brussels-North operationeel. “Veel planning rond logistiek en veiligheid in combinatie met 3 weken aan voorbereidende werken plus vier intensieve migratiedagen gingen daaraan vooraf. LCL zat daarbij in de driving seat om de werken en de werking van het datacenter continu te monitoren. De uitvoering was specialistenwerk dat onze vaste en vertrouwde leveranciers voor hun rekening namen.”

Huzarenstuk

Dat de migraties in LCL Brussels-West en LCL Brussels-North vlekkeloos verliepen zonder impact op de servers van de klanten, mag niet verwonderen, maar is evenmin vanzelfsprekend. Floris Smits: “Elektriciteit is dé levensader van onze datacenters en passeert altijd door een UPS-systeem dat zorgt voor een continue spanning op de servers van onze klanten. Elke rimpeling op het net, filteren wij eruit. Als de externe stroomvoorziening uitvalt, bufferen de batterijen tot de noodgeneratoren het overnemen en de continuïteit waarborgen. Een UPS vervangen, is een huzarenstuk, dat meteen ook bewijst dat LCL verantwoord vooruit wil. Met de betrouwbare toestellen die we pas in gebruik namen, zitten we alvast goed voor de komende vijftien tot twintig jaar.”

Teamwerk

Naast het LCL-team werkten vertrouwde leveranciers en partners mee aan deze succesvolle migraties. Een pluim voor het geweldige werk en de nodige expertise: Bryon, PK Solutions, Socomec en P&L .

Bryon PK solutions P&I socomec
Deel deze pagina: