Proact, Europa’s grootste onafhankelijke integrator voor data centerinfrastructuur en cloud enabler, heeft een nieuwe hybride cloud oplossing gelanceerd, CLOUD-IO. LCL is de housing partner van dit nieuwe platform.

De toekomst is hybride: daar is Proact van overtuigd! In samenwerking met Microsoft en Netapp zette deze sytem integrator een hybride cloud oplossing op poten die economisch verantwoord en voldoende flexibel is om mee te groeien met veranderingen in de markt.

Bedrijven kunnen CLOUD-IO voor vele verschillende toepassingen inzetten: het uitbreiden van de capaciteit van hun datacenter, disaster recovery en back-up, het opzetten van een veilige test- en ontwikkelomgeving of het opvangen van pieken in de belasting. CLOUD-IO laat toe om in een handomdraai verwerkingscapaciteit in te schakelen, wat leidt tot snellere ‘time-to-market’.

In dit partnerschap biedt Microsoft Azure een budgettair aantrekkelijke manier om de computercapaciteit mee te laten groeien met de toenemende noden van bedrijven. Dit stelt klanten in staat om snel in te spelen op zakelijke opportuniteiten en dynamisch te groeien zonder hoge kapitaalinspanningen. CLOUD-IO draait op NetApp’s universele datamanagement platform.

“CLOUD-IO speelt in op een aantal behoeften van de Belgische beslissingsnemer, met name op het vlak van de lokale aanwezigheid van zijn data”, vertelt Jan Barbier, Managing Director van Proact België. “We werken samen met LCL, Eurofiber en Spot IT voor de hosting van dit platform. Dit garandeert de Belgische CIO dat zijn applicatiedata wel degelijk te allen tijde op Belgisch grondgebied blijft.”

De voordelen van CLOUD-IO bij LCL:

  • Alle applicatiedata van klanten blijven op Belgisch grondgebied, ook wanneer men gebruik maakt van servers in de Microsoft Azure cloud
  • De gemaakte investeringen in data centerinfrastructuur worden verder benut
  • Klanten betalen ‘pay as you use’ en kunnen flexibel capaciteit verhogen of verlagen
  • Klanten kunnen flexibel schakelen tussen de publieke, private en hybride cloud
  • Een hybride cloud biedt ongekende mogelijkheden inzake wendbaarheid en schaalbaarheid
  • Een hybride cloud oplossing zorgt voor veilige connectiviteit

 
Deel deze pagina: