LCL kondigt met trots aan dat het de ISO 27001-hercertificering heeft behaald voor al zijn datacenters voor de komende drie jaar. Deze certificering op het gebied van informatiebeveiliging komt boven op de bestaande ISO-certificeringen van het bedrijf op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieu. Met deze certificeringen toont LCL zijn engagement om de gegevens van zijn klanten te beschermen en kwalitatief hoogstaande datacenterdiensten te verlenen.

De datacenters in Diegem, Aalst, Antwerpen en Huizingen waren al ISO 27001-gecertificeerd en nu ook het datacenter in Gembloux (LCL Wallonia One). LCL Wallonia One was al door een andere auditor gecertificeerd voor zijn beheersysteem voor informatiebeveiliging, maar nu worden alle 5 datacenters door dezelfde externe auditor gecontroleerd, wat meer uniformiteit biedt. Naast ISO 27001 kregen alle 5 de datacenters vorig jaar al drie andere ISO-certificeringen: ISO 45001 voor het beheer van gezondheid en veiligheid op het werk, ISO 9001 voor kwaliteitsbeheer en ISO 14001 voor milieubeheer.

ISO 27001

ISO 27001 is een van de populairste normen voor informatiebeveiliging ter wereld, en vooral in de sector van datacenters een essentiële maatstaf voor goede beveiligingspraktijken.

Deze norm helpt organisaties om hun informatiemiddelen te beveiligen. Hij definieert de vereisten voor het beheersysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). Hij gebruikt een systematische aanpak om gevoelige informatie te beheren, zodat de informatie veilig blijft. Het management moet kunnen aantonen dat de organisatie voortdurend beveiligingsrisico's identificeert, beoordeelt en beheert door de toepassing van passende controles (risicobeheer).

‘Dit is van groot belang omdat de regelgeving de noodzaak voor datacenters om hun gegevens goed te beveiligen vergroot. ISO 27001 richt zich onder meer op logische beveiliging, fysieke en omgevingsbeveiliging, en beveiligingsaspecten van bedrijfscontinuïteitsbeheer. Fysieke beveiliging omvat zaken als biometrische toegangscontrole en onderhoud van apparatuur. Belangrijk zijn de 3 pijlers: vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid. Daarnaast staat het ook garant voor hoogwaardige IT-systemen die privacy en stabiliteit garanderen’, aldus Mieke Germonprez, Quality Manager bij LCL.

ISO-certificeringen

De certificering is drie jaar geldig, al moet er nog wel jaarlijks een controle-audit plaatsvinden om de naleving ervan te controleren. Het hele bedrijf was betrokken bij het behalen van de ISO-hercertificering. De ISO 27001-hercertificering toont aan dat LCL heeft geïnvesteerd in de mensen en de technologie om de opgeslagen gegevens voldoende te beschermen. De hercertificering is ook waardevol voor de duurzaamheidsaanpak van LCL. LCL zal blijven investeren in certificeringen omdat de digitale technologieën blijven evolueren, en daarmee ook het belang om conform te blijven en up-to-date informatiebeveiliging te garanderen in de komende jaren.

 

Wilt u meer weten over de certificeringen van LCL? Bekijk onze certificaten.

Deel deze pagina: