Stille en comfortabele werkplekken voor bezoekers en werknemers

LCL Antwerp heeft zijn kantoorruimte vernieuwd en ingericht om klanten en medewerkers beter van dienst te zijn. Ons datacenter in Antwerpen biedt nu een rustige en comfortabele omgeving voor bezoekers en medewerkers om buiten de serverruimtes controles uit te voeren en te programmeren. Het kantoor is gerenoveerd volgens de hoogste duurzaamheidsnormen. Het heeft zelfs een natuurlijke moswand om te zorgen voor een ontspannen, natuurlijke omgeving.

Het resultaat van de renovatie is een nieuw ontworpen kantoorruimte, een moderne vergaderzaal en een grote ontvangstruimte, die tot 'cosy area' gedoopt werd. De nieuwe kantoorruimte stelt LCL in staat om bezoekers en medewerkers een plaats te bieden waar ze comfortabel en ergonomisch kunnen werken. Om te vergaderen, een pauze te nemen tijdens een upgrade of op een klant te wachten in een omgeving die welzijn en productiviteit stimuleert. Een snelle wifiverbinding, oplaadstations en drankjes staan gratis ter beschikking. Er wordt gezorgd voor meer dan voldoende connectiviteit, die bovendien voortdurend wordt uitgebreid. We bieden zeer toegankelijke parkeergelegenheid aan de achterkant van het gebouw, waardoor je steeds een parkeerplaats vindt.

LCL antwerp

De kantoorruimtes zijn ontworpen met veel aandacht voor duurzaamheid. In de 'cosy area' werd een natuurlijke moswand gecreëerd, die het gevoel van de natuur tot bij jou brengt en een groene tint geeft aan de kantoorruimtes van LCL. Dit is niet alleen goed voor de luchtkwaliteit, maar zorgt ook voor geluidsdemping, rust en een gevoel van welzijn. Alle meubels zijn gemaakt van gecertificeerd hout om de kantoorruimte nog duurzamer te maken. Om energie-efficiëntie te garanderen, zijn alle lampen energiebesparende ledlampen die met sensoren werken zodat de lichten niet constant branden.

Een ander onderdeel van de renovatie is de inrichting van een opslagruimte waar materiaal uitgepakt kan worden. Die is bedoeld voor contaminatiecontrole en bescherming van de apparatuur in de serverruimte. Nadat eerder al stagingruimtes ingericht werden in de LCL datacenters in Aalst en Diegem, volgt nu ook Antwerpen.

Johan Overloop, Facilities Manager: "Bij LCL hebben we altijd al aandacht gehad voor duurzaamheid, maar met deze renovatie zijn we nog een stap verder gegaan. We hebben er echt voor gezorgd dat de kantoorruimte zo duurzaam mogelijk is. Onze strategie draait om customer intimacy, dus willen we een aangename en groene sfeer creëren voor hen en een inspirerende omgeving voor ons personeel. Ik ben erg blij met het resultaat: het is hip, gezellig, heel mooi en duurzaam."

Deel deze pagina: